Un bărbat care a corupt polițișți din două țări a scăpat de justiția ieșeană

1127
spaga la frontiera
spaga la frontiera

@ Judecătorii Tribunalului au pronunțat sentința intr-unul din cele mai complexe dosare de contrabanda transfrontalieră @ Judecătorii ieșeni nu au mai apucat insa sa-l condamne pe Veaceslav Nistiriuc moldoveanul care a corupt polițiști din Romania si de dincolo de Prut deoarece a fost condamnat in Republica Moldova pentru aceleași fapte inca din anul 2018

In Romania procesul a durat 5 ani iar in Republica Moldova sentinta definitiva a fost pronuntata deja in  urma cu doi ani. Astfel, ieri dupa 5 ani de procese Tribunalul Iasi a pronuntat sentinta intr-unul din cele mai complexe dosare de contrabanda cu țigări instrumentate de procurori din Romania si Republica Moldova. Numai ca, justiția moldoveană s-a mișcat mult mai repede. Spunem asta deaorece, unul din capii rețelei, Veaceslav Nistiriuc cel care a mituit polițiști de frontiera de pe ambele malurii ale Prutului a fost condamnat de Republica Moldova in 2018 pentru aceleasi fapte in conditiile in care sentinta de ieri a Tribunalului Iasi care a fost data dupa 5 ani, nu este nici macar definitiva. In Republica Moldova acesta a fost condamnat la 4 ani cu suspendare. In aceste conditii judecatorii ieseni nu au fost decat nevoiti sa constate incetarea procesului penal in cazul lui Veaceslav Nistiriuc, avand in vedere ca nici o persoana nu poate fi condamnata de doua ori pentru aceleasi fapte (vezi aici). „Este o soluție normala a Tribunalului Iași ce a luat act de hotărârea din Republica Moldova unde deja fusese judecat pentru contrabandă de țigări”, a declarat Dragomir Tomașeschi, avocatul lui Veaceslav Nistiriuc.

Un singur condamnat

Faptele de contrabanda investigate s-au petrecut in perioada 2014-215, prejudiuciul total adus statului roman prin neplata accizelor pentru tigari fiind de 800.065 lei. Prin sentinta de ieri judecatorii ieseni au mai dispus confiscarea a 17.170 pachete de ţigări marca Winston Blue, cu timbru de acciză Republica Moldova si a unei dube Mercedes Sprinter precum si condamnarea contrabandistului Paul Pleșca la 6 ani si 4 luni de inchisoare. Acesta a fost condamnat atat pentru pentru savarsirea infractiunii de contrabandă cat si conducerea unui vehicul cu numar de inmatriculare fals. In acelasi dosar au fost pronuntate doua achitari in cazul a doi inculpati reprezentati de avocatul Robert Amuntencei. Este vorba despre Iulian Mihai Stegariu si Ovidiu Beșleagă ambii achitați pentru complicitate la contrabandă. „Este o soluție justa pentru care am muncit 5 ani”, a declarat Robert Amuntencei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.