Mafia din Primărie l-a salvat din nou pe Niculiță. În Oancea a făcut apartamente în loc de garaje

2733
montaj Daniel Niculita si bloc Oancea nr.20
montaj Daniel Niculita si bloc Oancea nr.20

@ O bătaie de joc, la Primăria Iași se deschid procese in instanță pentru a valida ilegalitățile dezvoltatorilor imobiliari @ Ieri, Politia Locala, entitate aflata in subordinea primariei, a pierdut procesul prin care a cerut ca Daniel Niculiță sa demoleze apartamentele facute in locul unor garaje pe strada Oancea nr.20,  pe motiv ca institutia nu are calitate procesula @ Cererea trebuia facuta de primarie @ Zeci de procese se pierd astfel de ani de zile dar primaria refuza sa schimbe strategia @ In 2019, Politia Locala a pierdut un alt proces impotriva lui Niculita care ridicase niste etaje in plus, la un bloc pe strada Anton Șesan

Mihai Chirica se dă victimă dupa cele doua anchete demarate de DIICOT la Primaria Iași in conditiile in care golaniile din urbanism se vad din avion. Ieri la Tribunalul Iași, Politia locala a pierdut definitiv procesul prin care cerea ca Daniel Niculiță de demoleze apartamentele construite ilegal in locul unor garaje, la blocul de pe strada Oancea numarul 20 (vezi aici). Motivul: Politia Locala nu are calitate procesuala activa. Pur si simplu cererea de demolare trebuia facuta de Primaria Iasi, entitatea care a emis autorizatia de construire incălcată. Exact in urma cu doi ani, Politia Locala a pierdut definitiv tot la Tribunal un alt proces prin care îi cerea lui Niculiță să desființeze cateva niste etaje construite in plus, la un bloc de pe strada Anton Șesan (vezi aici). Motivul: lispa calitatii procesuale active a Politiei Locale. Prin urmare desi judecatorii au aratat Primariei Iași si Politiei Locale unde se greseste, cele doua entitati au continuat cu aceiasi eroare, de unde tragem concluzia ca s-a dorit sa se piarda aceste procese. Cu alte cuvinte Primaria deschide procese pentru a valida ilegalitatile din urbanism. Acum, Niculiță poate sa spuna: ‘’Sunt in legalitate, am sentință’’.

Golania din Oancea

Pentru blocul construit de Niculiță in Oancea a fost emisa autorizația de construire nr. 77 din 26.01.2015, beneficiar fiind Mihaela Vicliuc. Niculiță a cumpărat de la aceasta terenul cu tot cu autorizația care permitea construirea unui un imobil, bloc de locuințe, spații comerciale și birouri,  având un număr de garaje la subsol și alte locuri de parcare pe teren proprietate. Numai că, după ce a finalizat blocul, Niculiță a transformat garajul in apartamente. ‘’Pe parcursul edificării imobilului, s-au efectuat lucrări de compartimentare la subsol prin ziduri în vederea schimbării de destinație din spații de parcare în spații de locuit, fără reînnoirea autorizației de construire”, au constatat judecatorii.

In data de 4.02.2017, Politia Locala l-a amendat pe Daniel Niculiță cu amendă în valoare de 1000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice o permit, având drept termen 13.05.2017. Niculiță nu s-a conformat si de aceea s-a deschis acest proces mascaradă care s-a pierdut.

 

Ce fac juristii primariei? Se lupta cu presa

In mod normal in acest timp, Primaria Iași trebuia sa deschida alte doua procese, pentru demolarea etajelor de pe strada Anton Șesan dar si pentru demolarea apartamentelor din garaje de pe Oancea nr.20. Asta deoarece Primaria Iasi ar avea calitate procesuala activa, fiind entitatea care a emis autorizatia. Dar Primaria Iași nu a deschis aceste procese. Ce fac juristii primăriei? Se duc in instanță sa lupte ca cererea unui jurnalist de comunicare a unor date cu privire la modul in care Mihai Chirica a cheltuit banii iesenilor, sa nu fie aprobata (vezi aici). Legea nr.544/2001 prevede ca jurnalistii si orice cetațean al Romaniei poate avea acces liber la aceste date. Dar Primaria a refuzat sa comunice aceste date iar jurnalistul s-a adresat instanței si a castigat. In timpul procesului juristii primariei s-au luptat ca informatiile privind modul in care sunt cheltuiti banii iesenilor sa nu fie facute publice. Deci juristii primariei se lupta sa anuleze prevederile unei legi a transparentei iar Niculiță ne rade in nas cu apartamente construite ilegal. Si Chirica se da victima a DIICOT.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.