Un ieșean a învins Mafia Imobiliară la 3 luni după moarte. Voiau să-i ridice un service lângă casă

13614
service ilegal Rediu si Vasile Caunii-
service ilegal Rediu si Vasile Caunii-

@ Autorizația de construire pentru service-ul auto care urma sa fie amenajat lângă casele cetățenilor din Rediu a fost anulata zilele trecute de Curtea de Apel Iasi @ Sesizarea a fost facuta de prefect iar petițiile catre institutiile statului au fost inaintate de Vasile Căunii, un ieșean, inginer specialist in industria auto, cadru didactic la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi care intre timp a decedat

S-a făcut dreptate după ce ieșeanul a cerut ca autoritățile să nu permita construirea unui service-auto langa casa lui a decedat. Astfel, zilele trecute magistratii Curtii de Apel Iasi au anulat autorizația de construire pentru construirera unui service-auto pentru camioane chiar langa casa sa (vezi aici). Autorizația are numarul 66/13.05.2019 si a fost semnată de fostul primar al comunei Rediu, Vasile Haidău in beneficiul unei femei pe nume Raluca Andreea Terchea. Service-ul auto, ridicat până la nivelul cadrelor metalice urma sa fie amenajat pe șoseaua Valea Rediului nr.257, in comuna Rediu, langa casa lui Vasile Căunii, un cunoscut inginer din Iasi, cadru didactic la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi. Vasile Căunii a facut demersuri catre institutiile statulului aratand ca autorizatia de construire semnata de Haidau nu respecta legea, deoarece in primul rand potrivit Planului Urbanistic General in zona puteau fi construite numai case. „În anul 2017, am depus la Primăria comunei Rediu o petiție înregistrată cu Nr.1948/13.03.2017 în care am informat Primăria ca nu sunt de acord ca în vecinătatea proprietății mele să se autorizeze construcția unui service auto, vulcanizări, etc, deoarece nu are acordul meu ca vecin. Tot în petiție am cerut să mi se pună la dispoziție PUZ-ul și PUG-ul comunei pentru a putea contesta eventualele modificări. Nici până la aceasta dată nu mi s-a răspuns la petiție, nu am fost informat despre eventualele modificări contrar reglementarilor legale”, ne-a declarat in octombrie 2019 spus Vasile Căunii (vezi aici).

Autorizație anulata in urma unei cereri facute de prefect

Acesta a facut demersuri si catre fostul prefect al judetului Iasi, Marian Șerbescu care in cele din urma a cerut instantei anularea autorizatiei de construire. „Activitatea de service poluează cu noxe (praf, fum, gaze de eșapament, etc). Poluarea este şi de natura fonică prin zgomotul generat de mașini, scule, etc, acest lucru afectându-mi grav sănătatea și calitatea vieții mele și a familiei. Deoarece nu se poate racorda la rețeaua de canalizare există riscul deversării sau al infiltrării de uleiuri și alte substanțe chimice în pârâul care alimentează lacul de acumulare Rediu. Pentru informare pot să vӑ informez că un litru de ulei uzat poluează un milion de litri de apă conform Green Report”, a arătat Vasile Căunii în solicitarea adresată prefectului.

Vasile Căunii nu a mai apucat sa afle deznodamantul demersurilor sale deoarece a decedat la mijlocul lunii ianuarie anul acesta.

Citeste si ”Judecatorii au anulat autorizatia unei case ridicate in calea avioanelor la Aroneanu”

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.