Un preot a scăpat de dosarul penal după ce a urcat la volan! La audieri, faţa bisericească a recunoscut totul! (EXCLUSIV)

273

@ Un preot a scăpat de dosarul penal după ce a urcat la volan @ La audieri, faţa bisericească a recunoscut totul @ Astfel, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală în cazul preotului Vlad Rusu

Un preot a scăpat de dosarul penal după ce a urcat la volan! La audieri, faţa bisericească a recunoscut totul! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis recent cererea de confirmare a renunţării la urmărirea penală în cazul preotului Vlad Rusu.

„Instanta admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală privind pe suspectul Rusu Vlad, fără antecedente penale. Confirmă ordonanţa emisă pe 5.02.2024, de renunţare la urmărire penală cu privire la inculpatul Rusu Vlad pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice ale cărei plăcuţe de înmatriculare au fost retrase. Definitivă”, au afirmat judecatorii ieseni.

Un preot a scăpat de dosarul penal după ce a urcat la volan!

Acest proces a început pe 12 februarie 2024. Prin adresa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iasi, a fost înaintată ordonanţa emisă pe 5.02.2024, de renunţare la urmărire penală faţă de suspect, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice ale cărei plăcuţe de înmatriculare au fost retrase.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 18.08.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuţe de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase. Prin ordonanţa procurorului de caz din data de 10.11.2023, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect. Prin ordonanţa emisă la 12.02.2024 s-a dispus renunţarea la urmărire penală faţă de suspect.

Pentru a dispune în acest sens procurorul de caz a reţinut că, în concret, nu există un interes public în continuarea urmăririi penale, având în vedere că, prin comiterea faptei nu s-a creat o stare semnificativă de pericol pentru valorile sociale ocrotite de legea penală, precum şi faptul că există o disproporţie vădită între cheltuielile pe care le-ar implica desfăşurarea in continuare a procesului penal si gravitatea urmărilor produse prin comiterea infracţiunii.

A recunoscut totul la audieri

Pe 17.08.2023, la ora 23:00, agenţii din cadrul Secţiei II de Poliţie Rurală, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe D.J. 248, au procedat la sancţionarea contravenţională a lui Vlad Rusu, întrucât acesta a condus un autoturism pe drumul public anterior menţionat având poliţa obligatorie RCA expirată din data de 10.08.2023.

„Numitului i-a fost aplicată sancţiunea avertismentului şi s-a procedat la reţinerea certificatului de înmatriculare seria şi a plăcuţelor de înmatriculare. Totodată, i-a fost eliberată dovada înlocuitoare fără drept de circulaţie. Ulterior, potrivit procesului-verbal de constatare a infracţiunii flagrante din data de 18.08.2023, poliţiştii, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în jurul orei 00:30, au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului condus de suspect, ce se deplasa pe DJ 248 fără a avea amplasat în locurile special amenajate numerele de înmatriculare sau de înregistrare a autoturismului, constatându-se că a condus autoturismul cu plăcuţe de înmatriculare retrase cu o zi înainte”, au spus anchetatorii.

Audiat în calitate de suspect pe 11.11.2023, alături de avocat ales, preotul paroh din Codăeşti a declarat că a decis să mute autoturismul, chiar daca nu avea voie sa sofeze, pentru a proteja participantii la trafic, deoarece fusese oprit intr-o zona destul de periculoasa. De altfel, preotul a recunoscut săvârșirea faptei, declarând că o regretă. Totodată, reţine judecătorul că acesta nu prezintă antecedente penale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.