Unele fapte amuzante și lucruri interesante pe care s-ar putea să nu le fi știut

137
Slotv
Slotv

Probabil crezi că știi deja totul despre tot. Datorită unui smartphone conectat la internet, poți afla despre tot felul de lucruri și evenimente care se întâmplă în lume. Cu toate acestea, am reunit câteva fapte fascinante care te vor face să te întrebi dacă ai văzut deja totul. Deci, ești gata să aduni câteva cunoștințe neașteptate pe care să le împărtășești cu familia și prietenii? Mai jos veți găsi câteva fapte amuzante care vor uimi pe aproape toată lumea.

Strămoșii noștri erau cu ochii căprui.

Potrivit unui studiu recent în care oamenii de știință au comparat ADN-ul oamenilor cu ochi albaștri din diferite țări, toți au secvențe identice de gene oculare. Aceasta înseamnă că toți oamenii cu ochi albaștri au un singur strămoș care se presupune că a trăit în urmă cu aproximativ 10.000 de ani.

Trebuie să așteptați lumina verde 20% din tot timpul de condus

Conducerea poate fi foarte plăcută, dar a trebui să stai la o intersecție așteptând ca lumina roșie să se schimbe în verde este enervant. În mod surprinzător, pentru că trebuie să așteptăm în medie 75 de secunde pentru ca lumina verde să se aprindă, pierdem aproximativ 20% din timpul nostru de condus. Aceste cunoștințe ar putea fi un alt stimulent pentru a trece la bicicletă ca mijloc de transport ecologic.

Jocuri de noroc pentru prizonieri.

Toată lumea știe că Las Vegas este capitala jocurilor de noroc din lume. De fapt, jocurile de noroc sunt atât de frecvente în Nevada, încât pentru o vreme au fost disponibile chiar și deținuților din închisoarea Carson City din 1932 până în 1967. Cu toate acestea, permisiunea de a juca a fost revocată de noul director al închisorii, care a crezut că ar putea fi umilitor pentru omenii deținuți. Deși astăzi nu este nevoie să vizitezi un cazinou fizic, deoarece există multe alternative virtuale precum SlotV Casino online, încă nu toți deținuții au acces la internet.

Creatorul Frisbee poate ajunge pe acoperișul cuiva.

După cum știi, Frisbee-ul a fost inventat în anii 1950 de către Steady Ed’ Headrick. Frisbee s-a dovedit a fi o invenție atât de reușită încât este încă folosită pe scară largă astăzi. În mod surprinzător, Headrick i-a cerut fiului său să creeze un Frisbee din cenușa sa. Deci, în 2002, când Steady Ed; a murit, cenușa sa s-a transformat într-un Frisbee. Cum fiului inventatorului îi place să se joace cu acest disc de aruncare, și de multe ori se ajunge pe proprietatea cuiva.

Caietul lui Marie Curie încă radiază

Marie Curie, care a descoperit poloniul și radiul și a făcut experimente cu radioactivitatea, a pus bazele fizicii moderne. Cu toate acestea, deoarece nu era conștientă de efectele negative ale razelor radioactive asupra organismelor vii, activitățile sale de cercetare au jucat o glumă crudă asupra sănătății sale. Din cauza expunerii prelungite la radiu radioactiv, corpul ei nu a putut face față unei răceli. Cu toate acestea, nu numai femeia de știință a fost afectată de radiații, ci și bunurile ei. De aceea, articolele ei, inclusiv caietele ei, trebuie încă depozitate în cutii de plumb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.