Universitatea de Agronomie a eliminat taxa de admitere

562
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi

@ In anii anteriori valoarea taxei de admitere era de 150 lei

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a eliminat taxa de înscriere la admiterea din iulie 2020. Decizia a fost luată în ședința Consiliului de Administrație de ieri, 12 mai 2020, din dorința de a veni în sprijinul absolvenților de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăți ale USAMV Iași. Concret, aceștia vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere, în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu. De asemenea, din cauza situației pandemice conducerea USAMV Iași a mai decis și eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară. Așadar, admiterea la toate domeniile facultăților USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Concret, este vorba de nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50% și nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea la licență, din sesiunea iulie 2020, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. În aceeași perioadă, 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.  În perioada, 6 – 20 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură și Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării de către USAMV Iași este de 1315, dintre care 850 locuri sunt finanțate de la buget. De asemenea, USAMV Iași oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.