Vilă fără autorizație ridicată peste casa unor bătrâni. Drama unor pensionari striviți de corupție

1793
casa construita fara autorizatie strada Banat si Maria Carauta
casa construita fara autorizatie strada Banat si Maria Carauta

@ În municipiul Iași, în zona Păcurari, niște indivizi au ridicat fără autorizație o vilă, lipită de casa unor bătrâni, de locuința familiei Cărăuță @ În plus, lucrările ilegale le-au distrus și niște anexe gospodărești @ Instituțiile de control în urbanism, Poliția Locală, Primăria Iași, Inspectoratul de Stat în Construcții au constatat că familia Cărăuță are dreptate, că lângă ei s-a construit ditamai vila fără autorizație dar lucrurile bat pasul pe loc @ Femeia a spus că un polițist de la Sectia 2 Poliție din municipiul Iași a încercat să o intimideze, să o determine să nu mai reclame casa construită fără autorizație @ Mai mult decât atât fie prin corupție, fie prin falsificarea unor documente, ‘’vecinii’’ au reușit să intabuleze casa ridicată fără autorizație

Un sistem corupt și ineficient care-i strivește atât pe bătrânii din azile dar și pe cei care ales să rămână acasa în ultima parte a vieții. Doi bătrâni din municipiul Iași, familia Cărăuță, de pe strada Banatului, se plânge de ani de zile autorităților cerând să se facă dreptate după ce, ‘’vecinii’’ lor au construit, lipit de proprietatea lor, o vilă, fără autorizație de construire’’. Mai mult decât atât, cuiele și șuruburile folosite la casa ridicată fără autorizației, au pătruns în anexele gospodărești distrugându-le. ‘’Este lipita de mine. Când plouă, apa de pe acoperișul lor ajunge la mine. Mi-au distrus magazia, mi-au făcut găuri în magazie, uitați au bătut cuie. Am făcut tot felul de sesizări la primărie, la poliție și așa mai departe. Toți cei care au venit în control au constatat că vecinii mei au construit această casă cu mansardă, dar mai departe nu s-a întâmplat nimic. Chiar așa, aștia pot să rămână cu casa asta ridicată ilegal, lipită de gardul meu?’’, a spus Maria Cărăuță. ‘’În urma verificărilor efectuate la imobilul situat în Iași strada Banat nr.11 s-a constatat că au fost efectuate lucrări de construire, fără a deține autorizație de construire, motiv pentru care s-a dispus sancționarea contravențională a proprietarului în conformitate Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.  Măsura complementara care a fost dispusă fiind sistarea lucrărilor de construire ce necesită autorizație de construire și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire’’, se arată într-o adresă trimisă de Poliția Locală către Maria Cărăuță.

Dosar penal la secția 2 Poliție

Cercetările efectute de Poliția Locală au arătat că imobilul a fost ridicat ilegal de Eugen și Elena Stavarache. Polițiștii locali au rămas stupefiați când în timpul unui control familia Stavarache a prezentat documente care demonstrau că a intabulat casa fără autorizație.’’ La verificările suplimentare efectuate, prin măsura complementara dispusă proprietarul ne-a adus la cunoștință faptul că a intabulat locuința în cauză, cu regim de înălțime parter și mansardă, în forma și dimensiunile din teren, prezentând documente în acest sens’’, a mai transmis Politia Locala care a mai aratat ca nu poate iniția demersuri pentru a obține o hotărâre judecătoreasca de demolare a casei ridicate fara autorizație deoarece ilegalitatile fac obiectul unui dosar penal instrumentat de sectia 2 Politie. Cercetările vizeaza modul în care s-a putut intabula. Acest lucru se putea întâmpla fie prin corupție fie prin realizarea unor falsuri grosolane. Adică, ori functionarii de la Oficiul de Cadastru au săvârșit un abuz și au intabulat ilegal clădirea ori, familia Stavarache a reușit acest lucru prezentand niste documente false. ‘’Am fost informati de sectia 2 Politie că aspectele sesizate fac obiectul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului de caz iar dupa definitivarea acestora dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale’’, a mai transmis Politia Locală.

Polițiști în complicitate?

Maria Carauta - strada Banat
Maria Carauta – strada Banat

Maria Cărăuță a mai spus că un polițist a încercat să o intimideze. ‘’Este dosar la secția 2. Odată însă a venit un domn îmbrăcat în polițist care a spus că este de la secția 2 de poliție care a vrut să mă intimideze. Avea o hârtie în mână și mi-a spus că daca pe hârtia aceea este scrisul meu îmi va da o amendă că va trebui să-mi vând casa să o plătesc. Apoi, m-a pus să semnez o declaratie prin care mă angajam sa nu mai fac nici o plangere legata de casa construită ilegal langa mine. M-am dus de mai multe ori la sectia 2 politie dar nu au vrut sa-mi spuna cine este acel domn. Mi-au spus că și-a dat demisia’’, ne-a mai spus Maria Cărăuță.

Dovada penală care l-a înfundat pe dezvoltatorul Bolobiță. Apartament în Copou vândut ilegal

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.