Un ieșean a furat 500.000 euro de la stat cu o firmă fantomă. Justiția l-a lasat in libertate

2377
Curtea de Apel Iasi
Curtea de Apel Iasi

@ Prejudiciul adus bugetului statului prin falsificarea succesiva a unor documente se ridica la  1.971.098 lei la care se adaugă penalități de intârziere  @ Cu toate acestea judecatorii l-au condamnat la o pedeapsă de numai 4 ani de inchisoare cu suspendare

Judecătorii au aplicat o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu suspendare pentru Ferdinand Stanescu din comuna Grajduri, judetul Iasi in ciuda faptului ca acesta a fraudat statul cu circa 500.000 euro folosind o firma fantomă. Acesta a administrat SC Full Luck SRL si timp de 5 ani pana in anul 2020 cand a fost prins a falsificat o serie de facturi, declarand achizitii fictive astfel incat a se sustraga de la plata unor taxe si impozite catre buget, prejudiciul total calculat fiind de 1.971.098 lei (TVA în cuantum de 1.016.878 lei și impozit pe profit în cuantum de 954.220 lei) la care se adauga penalitati de intarziere. „Din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că SC Full Luck SRL prin reprezentant Stănescu Ferdinand, a declarat la autoritatea fiscală achiziții fictive, care nu au un conținut economic real, societatea fiind implicată în derularea unor practici nelegale în ceea ce privește înregistrarea și declararea unor achiziții fictive, nereale, care să- i ofere avantaje fiscale necuvenite. Practic, SC Full Luck SRL a avut un comportament fiscal specific firmelor de tip ,,fantomă”, care sunt incluse în diferite lanțuri tranzacționale de tip suveică cu scopul de a realiza operațiuni fictive de vânzări/cumpărări succesive de bunuri și servicii”, au aratat judecatorii in sentinta de condamnare.

Printre firmele cu care s-a aflat in relatii comerciale fictive se numara Aurovox Impex Grup SRL, Al Pacino Impex SRL, Seregement SRL, Safira Expert, Meridian Smart SRL, Euro Construct Gold SRL etc. Sentinta pronuntata de Tribunal in cazul lui Ferdinand Stanescu nu este definitiva.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.