Măcel între judecători pentru arestarea subofițerului MAI care a mituit un polițist

38090
Sorin Neagu
Sorin Neagu

@ Magistrații Curții de Apel Militare au discutat in contradictoriu timp de trei ore soarta subofițerului de pompieri Sorin Neagu care a incercat sa mutuiasca un politist @ Din completul de doi judecători unul voia sa aprobe propunerea de arestare formulata de procuroru militar iar celalalt a vrut doar sa-l puna sub control judiciar pentru 60 de zile @ În cele din urmă,  pentru a putea lua o decizie au apelat la un al treilea coleg

Dispută aprigă în jurul arestării subofiterului de Pompieri Sorin Neagu, acuzat de dare de mită, la Curtea de Apel Militara București. Astfel, dupa Tribunalul Militar Iasi a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar, procurorii militari ieseni au insistat asupra arestarii si au facut contestatie la Curtea de Apel Militara. Ieri, la ora 11.00 (vezi aici) magistratii militari bucuresteni au inceput discutiile privind cererea de arestare a procurorilor. Dupa trei ore de dezbateri nu au ajuns la o concluzie. Completul era format din doi judecatori. Unul dintre magistrati dorea ca Sorin Neagu sa fie arestat pentru 30 de zile iar celalalt dorea sa se mentina masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Pentru ca cei doi magistrati nu s-au pus de acord s-a ajuns la un complet de divergenta. In cele din urma, ieri spre seara doi judecatori au decis ca Neagu sa fie cercetat sub control judiciar. Al treilea judecator, George Dorel Matei si-a mentinut punctul de vedere privind necesitarea arestarii preventive a lui Sorin Neagu astfel incat in dosar i-a fost consemnat opinia separata. ‘’Sunt de părere că încheierea pronunțată de Curtea Militară de Apel București este una atât legală, cât și temeinică. Măsura preventivă a controlului judiciar dispusă în prezent față de clientul meu este singura măsură preventivă proporțională raportat la momentul procesual în care ne aflăm și la probatoriul aflat la dosarul cauzei. De asemenea, consider că probatoriul administrat până în prezent în faza de urmărire penală relevă o cu totul altă situație de fapt decât cea reținută de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Desigur, urmează ca în viitorul apropiat să propunem și noi administrarea unor mijloace de probă în vederea clarificării situației de fapt’’, a spus Ovidiu Bulgariu, avocatul lui Sorin Neagu.

Oviviu Bulgariu - avocat
Oviviu Bulgariu – avocat

Despre acuzatiile care i se aduc lui Sorin Neagu am vorbit in articolul ‘’Subofițer la Pompieri reținut pentru șpagă la polițist. Procurorii militari vor să-l aresteze’’. Sorin Neagu, angajat la ISU Neamt este acuzat ca a vrut sa mituiasca un politist care il cerceta pe fratele sau pentru conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.