După ce au scăpat de DNA, afaceriștii cercetați pentru mituirea lui Tinică execută silit spitalul. Documente

2319
Grigore Tinica
Grigore Tinica

@ SC Silva Trading SRL compania care a fost cercetata de DNA Iasi pentru ca l-a mituit pe medicul Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi execută unitatea medicala @ Compania a castigat impotriva spitalului un proces in care Grigore Tinică nu a mai formulat apel desi avea acest drept @ Conturile spitalului au fost poprite pentru recuperarea sumei de 33.304 lei @ In perioada 2008-2012, Silva Trading i-a platit lui Tinică bilete de avion pentru călătorii in străinătate

O companie, furnizor de aparatura medicala care a fost cercetata de DNA Iasi pentru ca l-a mituit pe managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof.Dr. G.I.M Georgescu” a ajuns sa execute silit unitatea medicala deoarece acelasi manager, medicul Grigore Tinica nu a mai formulat apel impotriva unei sentinte judecatoresti. Astfel, SC Silva Trading SRL o companie care a încheiat contracte de zeci de miliarde cu Institutul de Boli Cardiovasculare a pus recent  in executare o sentinta judecatoreasca (vezi aici) care i-a permis sa scoata forțat din conturile unitatii medicale suma 33.304 lei si 40 euro. Este vorba despre 23.547 lei contravaloare produse furnizate 4.071 lei cheltuieli de judecată, 5.685 lei dobânzi penalizatoare si 40 euro daune interese. Firma a dat in judecata institutul in anul 2019, o prima sentinta a fost pronuntata pe 21 noiembrie 2019 dar unitatea medicala condusa de Grigore Tinica nu a mai facut apel si de aceea firma a pus recent in executare sentinta judecatoreasca.

I-au umplut conturile lui Tinică

SC Silva Trading SRL a fost cercetata alaturi de multe alte firme in ‘’marele’’ dosar de coruptie de la Institutul de Boli Cardiovasculare. Aceste firme au fost urmarite penal deoarece ar fi dat mită sub diferite forme sefilor de la Cardiologie printre care și Grigore Tinica in schimbul contractelor încheiate cu unitatea medicală. Astfel, in perioada 2008-2012, Silva Trading SRL, reprezentata de o anume Silvia Cecilia Covrig i-ar fi dat lui Tinică sub diferite forme 8.014 lei si 2.050 euro prin achitarea de catre firma a contravalorii unor bilete de avion catre Lisabona si Londra dar si sub forma unor contracte de sponsorizare incheiate cu Fundatia de Cercetare Clinica si Experimentala Cardiovasculara Iasi (vezi documentele atasate la acest articol). In schimb, aceasta firma a incheiat in aceiasi perioada contracte in valoare de peste 30 miliarde lei vechi cu Institutul de Boli Cardiovasculare. Buna relatie dintre Tinica si reprezentantii acestei firma ar putea explica situatia pasivă a managerului in procesul care a dus la executare silita a unitatii medicale. In cele din urma, Tinica si reprezentantii firmelor au scapat de acuzatiile de luare si dare de mita. Tinica a fost trimis in judecata doar pentru abuz in serviciu și asta deoarece ar fi plătit de două ori reparațiile unei săli de operatii (vezi aici).

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.