Unul dintre cei mai respectați medici din Iași judecat pentru corupție . Procesul începe după 3 ani

2727
Grigore Tinica
Grigore Tinica

@ Tribunalul Iași a decis ieri ca Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi sa fie judecat pentru abuz in serviciu @ Fostul director administrativ Victor Fărcășel va fi judecat pentru obținere ilegală de fonduri si abuz in serviciu iar Nicolaie Gabriel Alexoae, patronul Almar Med SRL, va fi judecat pentru complicitate la savârșirea infracțiunii de abuz in serviciu @ Cei trei au fost trimiși in judecata de DNA Iași iar pana ieri dosarul a fost analizat in Camera Preliminară

Grigore Tinică directorul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi va ajunge in sfarsit in fata unui complet de judecatori care il va judeca pentru corupție dupa ce, dosarul in care a fost inculpat de DNA Iași pentru abuz in serviciu a fost analizat timp de 3 ani de judecatorul de Camera Preliminară (vezi aici). In consecință, ieri judecatorul de Cameră Preliminară a decis ca există suficiente probe, administrate legal care-l incrimineaza pe Tinica și complicii sai si prin urmare poate începe judecata pe fond. Mai trebuie precizat ca in Camera Preliminara, judecatorii au exclus din materialul probator, toate dovezile obtinute prin supraveghere tehnica (interceptari telefonice si ambientale ).

Trei inculpați, lucrari platite de doua ori

Alături de Grigore Tinica vor mai fi judecati si Victor Farcasel fostul director administrativ al spitalului dar si  Nicolaie Gabriel Alexoae, patronul Almar Med SRL. Victor Fărcășel va fi judecat pentru obținere ilegală de fonduri si abuz in serviciu iar Nicolaie Gabriel Alexoae, va fi judecat pentru complicitate la savârșirea infracțiunii de abuz in serviciu. Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei trei doarece, Institutul de Cardiologie a platit degeaba, in data de 29.10.2010, suma de 408.700 lei firmei Almar Med SRL pentru efectuarea lucrarilor la Blocul Operator 3 – Sala Hibridă, în condițiile în care acestea fusesera contractate anterior de catre Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa si le si achitase firmei care le si făcuse efectiv si anume SC Gemedica SRL din Bucuresti (vezi aici). Cu alte cuvinte Grigore Tinica si Farcasel au platit lucrari care erau deja facute. În același dosar, dirigintele de șantier, Anatoly Gorducală a semnat un acord de recunoastere a vinovației fiind condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare. Anatoly Gorducala a atestat  in  fals ca au fost realizate lucrarile de amenajare la Sala de Operatii 3 de catre firma Almar Med SRL  in conditiile in care știa ca acest lucru nu era adevarat.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.