Partea unui director după ce a muncit o jumătate de viață la Electra: 400.000 euro

4138
Electra- sediu
Electra- sediu

@ Electra, una dintre cele mai mari companii romanesti fondate la Iasi pierde un asociat care doreste sa se retragă, nu înainte sa-si primeasca partea din afacere @ Este vorba despre fosta directoare economică, Lola Ionică Iordache care detine 12 la suta din afacere si ar vrea sa primeasca cel putin 400.000 euro inainte sa paraseasca business-ul

Electra, companie ieseana , lider national in productia de interfoane si sisteme de control acces pierde unu l din cei 4 asociati, care a dorit sa se retraga. Este vorba despre fosta directoare economica Lola Ionică Iordache care s-a adresat justitiei cerând să-i calculeze suma de bani care i se cuvine după cedarea părților sale sociale (vezi aici). Astfel, Lola Ionică Iordache este unul dintre asociatii care au fondat grupul de firme in perioada anilor 90′. Lola Ionică Iordache detine 12 a suta din cele trei firme cu capital autohton Electra SRL, producator de videointerfoane si sisteme de control de acces, PCB Electra – producator de circuite imprimate si EMS Electra – furnizor de servicii integrate de asamblare electronica. Spunem asta deoarece in grupul de firme mai exista o companie cu un asociat din strainatate, avand sediul la Viena.  Lola Ionică Iordache, care a ocupat functia de director ecnomic al grupului de firma pana in anul 2013 a dechis la Tribunalul Iasi o serie de procese avand ca obiect ”retragere asociat”, dosare care vizeaza retragerea din toate cele trei firme. Pentru a-i stabili suma de bani care i se cuvine pentru cedarea partilor sale sociale, judecatorii au dispus efectuarea unei experize. Potrivit unor surse, Lola Iodache a estimat ca i s-ar cuveni cel putin 400.000 euro.

 

Marian Berdan: „Mergem înainte”

Contactat telefonic, de jurnalistii Dezvaluirea.ro, cunoscutul om de afaceri Marian Berdan, presedinte al grupului de firme Electra a spus ca activitatea companiei nu va fi afectata de retragerea Lolei Iordache.” Doamna a ales aceasta forma juridică de retragere. Eu și ceilalți asociați suntem in relații foarte bune cu doamna Iordache și așteptam sa se finalizeze expertizele de evaluare contabila. Contravaloarea părților sociale pe care o așteaptă colega noastra este mai mică de 400.000 de Euro. Nu s-a cerut aceasta suma! Activitatea grupului de firme Electra se desfășoară normal și nu este afectată in nici un fel de aceasta retragere!”, a spus Marian Berdan.

Grupul de firme Electra, cu sediul pe bulevardul Chimiei are 180 de salariati si o cifra anuala de afaceri de circa 7 milioane euro. Electra  detine circa 70 la suta din piata nationala de interfoane si sisteme de acces.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.