Cutremur pe piața imobiliară din Iași. Cerere de insolvență pentru blocurile Rivers Towers

29404
Rivers Towers
Rivers Towers

@ Apartamentele și terenurile detinute de firma Lastor Invest in complexul Rivers Towers ar putea fi vândute la licitație in cazul in care se va ajunge la falimentul companiei @ Societatea comerciala care a realizat fațadele blocurilor de la Rivers Towers a solicitat  astazi la Tribunal deschiderea procedurii de insolvența impotriva firmei Lastor Invest controlata de basarabeanul Alexandru Palii

Cerere de insolventa inregistrata astazi la Tribunalul Sindic din Iași, impotriva SC Lastor Invest SRL, compania care a edificat complexul de blocuri Rivers Towers de pe malul Bahluiului (bulevardul Chimiei) (vezi aici). Cererea a fost inregistrata de SC Fațade și Schele SRL, companie patronata de Mihaela Gâdei care în anul 2019 a incheiat un contract pentru realizarea fațadelor de la Rivers Towers. SC Fațade și Schele SRL sustine ca are de recuperat de la SC Lastor Invest SRL suma de 122.000 lei si a trecut foarte mult timp de cand societatea basarabeanului Alexandru Palii a inregistrat aceasta creanță. ‘’Debitorul se află intr-o stare de insolvență prezumata întrucât fondurile sale bănești disponibile sunt insuficiente pentru plata datoriilor exigibile’’, se arată in cererea depusa la Tribunal de SC Fațade și Schele SRL.

Ce se întâmplă cu cei care au platit avans?

În urma cererii depuse de SC Fațade și Schele SRL, Tribunalul ar putea decide ca Lastor Invest sa intre direct in faliment. Asta i-ar putea pune pe cei care au platit avans pentru apartamente dar n-au devenit inca proprietari intr-o situatie delicata adica ar putea avea neșansa sa piarda banii. Asta deoarece, in cazul falimentului si a lichidarii patrimoniului, apartamentele aflate inca in proprietatea Lastor Invest vor fi scoase la licitatie pentru plata creantelor. Ori in cazul in care valoarea bunurilor este insuficienta pentru plata datoriilor, creditorii incluzând persoane fizice rămân păgubiți. O astfel de situație s-a înregistrat in cartierul Green Park din Tătărași (vezi articolul repostat ma jos).

Am solicitat un punct de vedere de la Alexandru Palii dar acesta nu a răspuns.

Cartier de blocuri vandut la licitatie cu 8 milioane de euro – Sute de romani au luat teapa

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.