Scandal la organizarea unui meci la Iaşi! Politehnica, amendată de jandarmi din cauza Covid-19 (EXCLUSIV)

170
jandarm la Judecatoria Iasi
jandarm la Judecatoria Iasi

@ Scandal la organizarea unui meci la Iaşi: Politehnica, amendată de jandarmi din cauza Covid-19 @ Clubul Sportiv Politehnica Iaşi a contestat în instanţă sancţiunea primită de la oamenii legii @ Toată tărăşenia a izbucnit după organizarea unui meci la Iaşi

Scandal la organizarea unui meci la Iaşi: Politehnica, amendată de jandarmi din cauza Covid-19. Recent, Clubul Sportiv Politehnica Iaşi a contestat în instanţă sancţiunea primită de la oamenii legii. Magistraţii din cadrul Judecătoriei au admis în parte plângerea penală formulată de CS Politehnica Iaşi.

„Instanţa admite în parte plângerea contravenţională formulată de petent, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi. Reduce amenda aplicată petentului prin procesul-verbal din 16 octombrie 2021, de la suma de 10.000 de lei, la suma de 2.000 de lei”, au afirmat judecătorii ieşeni.

 

Scandal la organizarea unui meci de handbal la Iaşi!

 

Procesul dintre CS Poli Iaşi şi Jandarmerie a început pe data de 8 noiembrie 2021. Prin cererea înregistrată pe rolul instanţei, CS Poli Iaşi a cerut anularea procesului-verbal, exonerarea de la plata amenzii contravenționale în cuantum de 10.000 de lei, înlocuirea amenzii contravnționale cu avertismentul sau reducerea amenzii la minimul special prevăzut de lege.

Pe 16 octombrie 2021, în intervalul 17:00 – 18:30, a avut loc un meci de handbal organizat de CS în Sala Polivalentă cu echipa Clubului Sportiv Universitar din Suceava. „În vederea conformării cu măsurile legale în vigoare privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, petentul l-a desemnat pe fiziokinetoterapeutul clubului să verifice la intrarea în sală certificatul verde Covid-19 sau dovada trecerii prin boală a persoanelor care doreau să asiste la meci.

Începând cu ora 16:45 şi până la ora 17:20, alături de jandarmi, dumnealui a verificat faptul că spectatorii veniți (aproximativ 250 de persoane) îndeplineau una dintre aceste condiții. existând şi persoane cărora li s-a interzis accesul în sală. La ora 17:20, jandarmii au comunicat dumnealui faptul că nu mai vin spectatori şi că poate merge şi el în sală, meciul desfăşurându-se fără niciun incident”, au afirmat cei de la CS Poli Iaşi.

 

Ce au mai spus cei de la CS Politehnica Iaşi

 

Reprezentanţii clubului ieşean au adăugat că, pe 4 noiembrie 2021, li s-a comunicat procesul-verbal de constatare a contravenției şi sancționare din 16 octombrie 2021 prin care Inspectoratul de Jandarmi a stabilit în sarcina petentului o amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei, motivând prin faptul că acesta, în calitate de organizator al meciului de handbal în interiorul Sălii Sporturilor, nu ar fi respectat măsura sanitară cu privire la restricționarea accesului spectatorilor pe baza dovezii vaccinării împotriva virusului Sars-Cov2 sau a trecerii prin boală.

„Motivul indicat de intimat cu privire la faptul că nu au identificate ale persoane nu poate fi primit întrucât este greu de admis că la un meci de handbal la care au fost prezenți aproximativ 250 de participanți nu se putea găsi nicio persoană pentru a semna în calitate de martor. De fapt, reprezentanții IJJ au așteptat în mod deliberat să plece toate persoanele, după care au ales să încheie procesul-verbal în lipsă. Vătămarea adusă prin această neregulă în întocmirea procesului-verbal este aceea că petentul a fost lipsită în mod arbitrar de dreptul de a face obiecțiuni la momentul încheierii procesului-verbal de contravenție”, au subliniat cei de la Poli Iaşi.

De cealaltă parte, reprezentanţii Jandarmeriei au solicitat respingerea acţiunii, susţinând că procesul-verbal ar fi fost întocmit în mod corespunzător.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.