FLAGRANT: Fratele judecătoarei care l-a eliberat pe Vandame fotografiat la o petrecere împreună cu temutul interlop

6990
Grancea si fratii Vandame si Braileanu
Grancea si fratii Vandame si Braileanu

@ O fotografie care face cât o mie de cuvinte @ Fratele magistratului care i-a dat drumul lui Constantin Vandame  a fost fotografiat la masă cu interlopul cu puțin timp înainte ca acesta să fie reținut și eliberat pentru tentativă de omor @ Astfel, pe data de 12 aprilie a.c. înainte de Paște, un complet de la Curtea de Apel Iași, condus de judecătoarea Andreea Nicoleta Grancea a luat o decizie care a șocat pe toată lumea: interlopul Constantin Vandame, arestat pentru că a tras cu o armă de foc spre doi dușmani, în plină stradă, in municipiul Iași a fost lăsat să plece acasă @ Multă lume s-a întrebat de ce a fost luată această decizie controversată @ Fotografia publicată astăzi în exclusivitate de Dezvăluirea.ro explică totul și asta deoarece, în poză este suprins Robert Grancea, fratele mai mic al judecătoarei Andreea Nicoleta Grancea stând la masă cu Constantin Vandame, cu fratele său Jean Brăileanu și alți interlopi @ Fiind un mic întreprinzător, Robert Grancea se află în relații de afaceri de ani de zile cu clanul Vandame- Jean Brăileanu și este greu de crezut că judecătoarea Andreea Nicoleta Grancea nu cunoștea acest lucru

Dacă nu este considerat un pericol social atunci când trage cu o armă de foc, către doi dușmani cu intenția de a-i ucide, în plină stradă, în municipiul Iași atunci oare ce trebuia să facă un infractor astfel încât să o determine pe judecătoarea Andreea Nicoleta Grancea să-l țină în spatele gratiilor? Pe data de 12 aprilie a.c. înainte de Paște, un complet de la Curtea de Apel Iași, condus de judecătoarea Andreea Nicoleta Grancea a luat o decizie care i-a șocat până și pe procurori: interlopul Constantin Vandame care fusese arestat de Tribunal pentru că a tras cu un pistol cu gloanțe letale către doi dușmani a fost plasat în arest la domiciliu. Asta în condițiile în care incidentul a avut loc pe o stradă din cartierul Tătărași, municipiul Iași. ‘’ La data de 2.04.2023 în jurul orei 20: 32 în timp ce se afla la volanul autoturismului Porche Panamera, pe strada Eternitate din municipiul Iași a executat două focuri de armă spre autovehiculul Audi Q7 care se deplasa pe sensul opus de mers și în  care se aflau persoanele vătămate I.C. și R.M.A gloanțele lovind autovehiculul respectiv, suspectul acceptând posibilitatea ca gloanțele să  nimerească cele 2 persoane vătămate și posibilitatea suprimării vieții acestora’’, se arată în actele de urmărire penală.

Constantin Vandame a fost lăsat să-și petreacă Paștele în sânul familiei, după ce a depus contestație împotriva deciziei Tribunalului care-l arestate în același dosar pentru 30 de zile. Decizia judecătoarei a stârnit indignarea procurorilor care au solicitat imediat ca Vandame să fie băgat imediat după gratii într-un alt dosar, tot sub acuzația de tentativă de omor, cel în care este acuzat că a vrut să-l calce cu mașina pe Dragoș Ștefan Panțîru. Înainte de Paște, magistratii Judecătoriei au respins cererea Parchetului de a-l aresta pe interlop în acest dosar. De aceea, acesta petrecut cel puțin prima zi de Paște alături de familie. Spunem asta deoarece ieri, s-a judecat contestația procurorilor astfel încât Vandame a fost arestat preventiv de magistrații de la Tribunalul Iași, în cel de-al doilea dosar, cel în care a vrut să-l calce cu mașina pe Panțîru, pentru 30 de zile (vezi aici).

Fratele judecătoarei prieten vechi al clanului Vandame- Jean  Brăileanu

Revenind la decizia judecătoarei Andreea Nicoleta Grancea, trebuie precizat că in dosarul în care aceasta a decis să-i dea drumul acasă temutului interlop este cercetat și Jean Brăileanu, fratele acestuia. Jean Brăileanu a fost reținut în același dosar deoarece a postat pe Facebook, un filmuleț în care îl amenința pe rivalul său Viorel Oarză. De altfel, Vandame a fost reținut doarece a vrut să împuște doi oameni apropiați de Oarză. Detalii despre aceste situații am prezentat in editiile anterioare. În fotografia în care apare frățiorul mai mic al judecătoarei (magistratul este cu 4 ani mai în vârstă) acesta a fost pozat la o petrecere alături de o buna parte dintre membrii clanului Vandame – Jean Brăileanu. Astfel, Robert Grancea apare în planul apropiat in capul mesei iar după el, treilea din stânga este Constantin Vandam. În celălalt capăt al mesei se afla Jean Brăileanu. În fotografie mai apare și ceilalți frați ai lui Vandame respectiv Caleea și Narcis. La rândul său Caleea a fost reținut intr-un alt dosar in care erau cercetare infracțiuni cu violență. Robert Grancea este un prieten vechi și partener de afaceri al clanului. Robert Grancea are o afacere cu mașini, aduce mașini străine și le vinde în România iar potrivit unor surse membrii clanului precum și prieteni ai acestora și rude se numără printre clienții frațiorului judecătoarei.

Afacerea lui ‘’tăticu’’, probleme cu Legea

Robert Grancea este născut în anul 1985 iar sora sa judecătorea este nascuta in anul 1981. Tatăl lor se numește Ghiță Grancea și în trecut a făcut afaceri cu alcool. Familia deține o clădire pe strada Cicoarei nr.2 vis a vis de Spitalul Arcadia. În urma cu mai bine de 10 ani, procurorii ieșeni au efectuat perchezitii la aceasta clădire, într-un dosar în care erau efectuate cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală prin neplata accizelor pentru alcool. Dosarul a zăcut prin sertarele parchetului ani de zile până când a fost clasat. Vom reveni. Potrivit declaratiei de avere, judecătoarea Grancea are credite neachitate la bănci 262.922 lei dar și economii tot în depozite bancare în valoare de 156.869 lei. Aceasta este plătită de statul român cu aproape 5.000 euro pe lună.

Justiția ca o mamă blândă pentru interlopi. Vandam petrece Paștele acasă după ce a tras cu pistolul în trafic

 

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.