Accident rutier mortal, pe o şosea din Iaşi! Victima, târâtă zeci de metri sub o autoutilitară! (EXCLUSIV)

4987
Accident
Accident rutier

@ Un individ a fost pedepsit de judecătorii ieşeni după ce a fost acuzat că a provocat un accident rutier mortal @ Astfel, Cristian Nicolae Matei a fost condamnat recent de magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă @ Individul a fost acuzat că a dat cu autoutilitara peste o femeie de 79 de ani care traversa strada în mod regulamentar

Un accident rutier mortal a avut loc pe o şosea din judeţul Iaşi! Victima a fost târâtă zeci de metri sub o autoutilitară! În urma accidentului, recent, Cristian Nicolae Matei a fost condamnat de magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Consiliului Local Valea Călugărească sau oricărei instituţii aflate în subordinea acestuia”, au precizat judecătorii ieşeni.

În plus, asiguratorul maşinii, SC Asigurare – Reasigurare City Insurance SA, prin CITR – Filiala Cluj SPRL, a fost obligat să achite despăgubiri în valoare totală de 80.000 de euro, către rudele victimei. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Cristian Nicolae Matei, acuzat că a provocat un accident rutier mortal

Procesul lui Cristian Nicolae Matei a început pe data de 23 septembrie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă.

„Inculpatul este domiciliat în judeţul Prahova și este posesorul unui permis de conducere din anul 2012, eliberat pentru categoriile BE și CE. Este angajat în funcția de conducător auto la o firmă din Ploiești, fiindu-i încredințată autoutilitara marca DAF pentru a efectua transport de marfă în alte localități din țară. În dimineața zilei de 6 martie 2020, el a plecat cu autoutilitara, la care avea atașată o semiremorcă. În jurul orei 9:45, inculpatul a ajuns în orașul Târgu Frumos, în fața unei treceri pentru pietoni amplasată în fața sediului Primăriei din localitate. Strada este clasificată ca și drum european – DE 583 – și prevăzută cu 4 benzi de circulație, câte 2 benzi pentru fiecare sens de mers.

Inculpatul a oprit autoutilitara pentru a da prioritate de trecere la doi pietoni care au traversat strada din partea dreaptă spre stânga și la alți doi pietoni care s-au angajat în traversare din partea opusă. Victima, în vârstă de 79 de ani, circula pe trotuarul din fața Primăriei Orașului Târgu Frumos, având aceeași direcție de mers cu autoutilitara condusă de către inculpat, respectiv Roman – Iași. Când a ajuns în fața trecerii pentru pietoni, după ce traversaseră alte două persoane din sensul opus, s-a angajat și ea în traversare, pe marcajul pietonal, însă a fost lovită cu partea din față a cabinei autoutilitarei, a ajuns sub vehicul, trupul ei căzând pe carosabil”, au spus anchetatorii.

Victima, târâtă zeci de metri sub autoutilitară, pe o şosea din judeţul Iaşi!

Anchetatorii au spus că şoferul și-a continuat deplasarea și după ce trupul victimei a ajuns pe carosabil, oprind în apropiere de o stație de alimentare cu carburant aparținând Lukoil. În spatele autoutilitarei condusă de Cristian Nicolae Matei circula un autoturism marca Volkswagen, al cărei şofer a observat producerea accidentului şi a anunţat Poliţia.

Agenţii au identificat-o pe victimă pe banda a doua a sensului de mers Roman – Iași, la o distanță de 93,8 metri de capătul trecerii de pietoni respective. După sosirea unei ambulanțe SMURD, personalul medical a declarat decesul ei. La audieri, şoferul le-a spus polițiştilor că nu știe și nu a văzut unde a acroșat persoana respectivă și nici cum a avut loc accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.