Al doilea dosar penal de evaziune pentru familia unui pesedist de top

2595

@ Zilele trecute procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au trimis-o in judecata pe Maria Apavaloaei, patroana Adems Pascani si sotie a politicianului PSD, Dinu Apavaloaei, pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala @ Plangerea penala a fost facuta de Oficiull National de Combatere a Spalarii Banilor iar prejudiciul se ridica la suma de 789.963 lei @ La randul sau Dinu Apavaloaei a fost  condamnat in aprilie 2014, de Curtea de Apel Constanta la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare tot pentru frauda

Problemele se tin lant pentru familia politicianului si totodata cunoscutului afacerist Dinu Apavaloaei din Pascani.  Astfel, dupa ce in aceasta vara  una din firmele familiei, respectiv As Seb Company a fost ”calcata” de ofiterii Antifrauda, zilele trecute  Maria Apavaloaei ,lui Dinu Apavaloaei a fost  trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalului Iasi pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala (vezi aici). Plangerea  penala a fost facuta la data 30.10.2018 de Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor iar Maria Apavaloaei a fost trimisa in judecata in calitate de administrator al SC Adems SRL Pascani, cea mai cunoscuta firma a familiei. Astfel, aceasta a fost trimisa in judecata deoarece  in perioada 1 ianuarie 2015 – 30 decembrie 2016 a  inregistrat in contabilitatea firmei un numar de  51 de facturi fiscale atestand achizitii fictive de la SC Klemas Lux SRL Bistrita ”patronata” de Nicu Stanescu din Harlau. Astfel, Maria Apavaloaei a cauzat un prejudiciu la bugetul de stat in suma de 789.964 lei (echivalentul  177.719 euro) din care impozit pe profit in suma de 315.986 lei si  TVA in valoare de 473.977 lei.

„Dinu” a fost deja condamnat

Dupa cum aratam si mai sus familia Apavaloaei nu este la primul dosar de frauda. In aprilie 2014, Dinu Apavaloaei a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanta la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.  Printre altele, acesta a fost acuzat ca a emis catre societatea constanteana SC TSP Ecoterm SA Navodari (societate cu capital de stat) o serie de facturi pentru lucrari care in  realitate nu au fost efectuate. ”Prin aceasta modalitate a fost cauzat societatii Ecoterm un prejudiciu în suma de 2.166.324,79 lei, aducâdu-se avantaje patrimoniale societatii SC Adems S.R.L  si SC Stemirom SRL”, au aratat procurorii DNA.

Inainte de aceasta condamnare Apavaloaei a fost unul dintre cei mai influenti politicieni PSD din judetul Iasi. Acesta a fost si consilier judetean PSD, desemnat de organizatia din Pascani.

Si Antifrauda a fost la ei

De asemenea in aceasta vara (vezi aici) cealalta firma din portofoliul familiei  As Seb Company  a fost controlata de Directia de Lupta Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF (vezi aici) iar dupa control prin Decizia nr.A-FSV-6512-2019 au au fost imputate societatii obligatii suplimentare catre  bugetul de stat in valoare de  2.966.833 lei (aproape 700.000 euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.