Ancheta la Maternitatea Cuza Voda. Ministrul Tataru: ”Nu este legal”

3948
Maternitatea Cuza Voda din Iasi
Maternitatea Cuza Voda din Iasi

@ Ancheta va fi dispusa ca urmare a unor sesizari venite din partea unor gravide care au acuzat ca au fost obligate sa-si faca testul Covid la cabinete particulare inainte de internare

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat astazi la Iasi ca a dispus efectuarea unei anchete la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Asta deoarece a primit sesizarile unor femei insarcinate care au aratat ca au fost obligate sa-si faca testul Covid la cabinete particulare inainte de internare. ”Nu este nici legal nici moral sa li se ceara gravidelor sa-si faca testul. Am dispus o ancheta.  Conducerea Maternitatii m-a asigurat ca acuzatiile nu sunt reale.  Noi, totusi am primit niste sesizari”, a spus Nelu Tataru.

Contactat telefonic, managerul Spitalului, Robert Danca a precizat ca acuzatiile care se aduc unitatii medicale sunt niste fictiuni. ”Nu exista nici un fel de restrictie la internare. In loc sa aprecieam munca uriasa care se  depune in acest spital in aceasta perioada ne luam dupa niste postari pe site-uri de socializare. Noi nu am primit nici o sesizare din partea vreunei gravide care sa se planga ca i s-a refuzat internarea fara testul Covid”, a spus Robert Danca. De altfel, ministrul a vizitat astazi si Maternitatea Cuza Voda, cea mai mare din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.