Angajări pe ușa din dos la vamă. Primar arestat pentru șpagă și-a pus pila pe funcția de inspector

866
Eugen Nechita-primar Drăgușeni, Botoșani si Alexandru Ghiviziu-angajări vamă
Eugen Nechita-primar Drăgușeni, Botoșani si Alexandru Ghiviziu-angajări vamă

@ Continuăm seria dezvăluirilor despre modul în care se fac angajări pe ușa din dos la Direcția Regională Vamală @ Săptămâna trecută am arătat că fiul unor milionari din Huși (Vaslui) a fost transferat de la o primărie, condusă de un primar PSD,  pe un post de control la Vama Albița @ Astăzi mutăm investigația și arătăm că PSD își angajează pilele în toate județele din regionala Vamală @ Astfel, pila primarului PSD al comunei Drăgușeni, județul Botoșani, Eugen Nechita, arestat de DNA în dosarul angajărilor cu șpagă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, a fost angajată pe un post de inspector vamal la Stânca Costești

Cum am spus și într-o ediție anterioară. PSD a blocat angajările pe posturile bune de la stat dar interdicția se aplică numai celor care îi votează. Continuăm și în ediția de astăzi seria dezvălurilor despre angajările pe ușa din dos care se fac la Direcția Regională Vamală condusă de pesedistul Marius Costache. Astfel, PSD-ul umple Regionala Vamală cu pile din toate județele. Le convine de minune că nu se mai dau concursuri pe posturi, deoarece prin transfer pot aduce pe cine vor ei. Astfel, în urmă cu câteva zile am arătat că a fost angajat prin transfer la Vama Albița, Cătălin Mihai Tofan, fiul unor afaceriști din Huși, Vaslui. Cătălin Mihai Tofan a fost transferat la Vama Albița de la Primăria Ciocani, județul Vaslui, condusă tot de un primar PSD. În ediția de astăzi, arătăm că pila primarului PSD al comunei Drăgușeni, județul Botoșani, Eugen Nechita, arestat de DNA Suceava în dosarul angajărilor cu șpagă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, a fost angajată pe un post de inspector vamal la Stânca Costești. Este vorba despre Alexandru Ghiviziu transferat de la Primăria comunei Drăgușeni, județul Botoșani pe funcția de inspector vamal la Biroul Vamal Stânca – Costești. Bine înțeles, Alexandru Ghiviziu a fost transferat pe un salariu mai mare și pe un post mai bun. Ghiviziu este protejatul lui Eugen Nechita, primarul PSD al comunei Drăgușeni arestat a sfârșitul anului trecut pentru că a pretins de la două persoane 2.000 euro pentru a le facilita angajarea la secția de psihiatrie a unitații medicale județene din Botoșani.

De la ITM la Vamă

O altă angajare pe ușa din dos la Regionala Vamală este cea a Mihaelei Angheluță. Aceasta s-a transferat de la Direcția de Finanțe unde a stat o scurtă perioadă, anterior lucrând la biroul de resurse umane de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Mihaela Angheluță este sora Gabriela Căldărăscu, șefa unui serviciu pentru controlul securității în muncă în cadrul ITM Iași. Potrivit unor surse și acest transfer are legătură cu lideri din PSD, partid care-l susține pe Costache pe funcția de director. Angheluță a venit tot pe un post de resurse umane la Vamă. Să mai precizăm că toți cei care se transferă o fac pentru salarii cel puțin duble față de locul de muncă anterior. Mai mult decât atât Regionala Vamală nu a  publicat anterior lista locurilor vacante ocupate prin aceste transferuri astfel încât să aibă acces liber toți cei care sunt calificați pentru funcțiile respective. Totul s-a făcut pe pile, pe linie PSD. Contactat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, Marius Costache a refuzat să ne ofere explicații. Vom reveni.

Angajat pe ușa din dos la vamă: copil de bani gata cu mașină de 120.000 euro

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.