Avocatul acuzat de crimă, pedepsit de judecătorii ieşeni! Peste 20 de ani de temniţă pentru Sebastian Felecanu! FOTO

483
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, într-o încăpere, cu o ţigară aprinsă în mână
Avocatul ieşean Sebastian Felecanu, acuzat de omor

@ Avocatul acuzat de crimă a fost pedepsit astăzi de către judecătorii ieşeni @ Astfel, Sebastian Felecanu a fost condamnat la 23 de ani de puşcărie @ Amintim că acesta este acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată, aruncând-o de la geamul apartamentului său @ Dosarul a fost instrumentat de procurorul Lucian Mitrică de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași

Avocatul acuzat de crimă a fost pedepsit de către judecătorii ieşeni! Aşadar, astăzi, Sebastian Felecanu a fost condamnat de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi la 23 de ani de puşcărie! „Instanta il condamnă pe inculpatul Felecanu Sebastian, divortat, de profesie avocat, pentru săvârsirea unei infractiuni de omor calificat asupra unui membru de familie, la pedeapsa principală de 23 de ani de închisoare. Il obligă pe inculpatul Felecanu Sebastian să le plătească celor 3 părti civile câte 70.000 de euro, reprezentând daune morale. Îl obligă pe inculpatul Felecanu Sebastian la plata sumei de 80.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, ocazionate de instrumentarea cauzei în cursul urmăririi penale si a judecătii în primă instantă”, au afirmat astazi magistratii ieseni.

Amintim că acesta este acuzat că şi-a ucis iubita însărcinată, aruncând-o de la geamul apartamentului său. Victima este nimeni alta decât avocata Monica Cioată. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă şi, cel mai probabil, aceasta va fi contestată de către Sebastian Felecanu.

Avocatul acuzat de crimă, pedepsit de judecătorii ieşeni!

Astfel, avocatul iesean Sebastian Felecanu a fost condamnat de către Curtea de Apel Iași la 23 de ani de închisoare și o despăgubire de 210.000 de euro, cu titlu de daune morale pricinuite prin omorul calificat săvârșit în legătură cu iubita însărcinată.

„Soluția este una corectă, având în vedere că, din toate probele administrate, reieșea că avocatul și-a omorât partenera, în esență nerecunoscând niciodată pe parcursul procesului că a săvârșit o asemenea faptă și mai degrabă insistând pe ideea că Monica și-ar fi luat viața”, a declarat vineri, 21 iunie 2024, avocatul bucurestean Adrian Cuculis, cel care reprezintă rudele victimei.

Moarte violentă pentru avocata Monica Cioată

În septembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată pe Felecanu, pentru omor calificat. În cadrul dosarului, trei rude ale victimei s-au constituit părţi civile.

Amintim că, pe 19 iunie 2021, avocata Monica Cioată, în vârstă de 26 de ani, a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul 6 din zona Târgu Cucu din Iași, locuinţă ce îi aparţine lui Sebastian Felecanu. Inițial s-a luat în calcul că tânăra avocată s-ar fi sinucis. Cazul a fost preluat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.

După aproximativ un an de la incident, avocatul Sebastian Felecanu, cel care avea o relație cu victima și care se afla în acea noapte în același apartament, a fost pus sub acuzare pentru crimă. Oamenii legii au pus cap la cap mai multe informații din care a rezultat implicarea avocatului ieşean în producerea tragediei.

Experţii au stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență, iar Monica Cioată ar fi fost târâtă până la fereastra bucătăriei, de unde ar fi fost aruncată. Sebastian Felecanu a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor după ce a fost reţinut. Avocatul ieşean a refuzat să se supună unui test poligraf (detectorul de minciuni – n.r.). De asemenea, iniţial, el a refuzat să îi fie examinat corpul. Având în vedere calitatea de avocat a lui Felecanu, dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. După comiterea omorului ancheta a mers greoi timp de un an de zile. Lucrurile au început să se miște dupa ce ancheta a fost preluata de procurorul Lucian Mitrică, care l-a și trimis în judecată pe Felecanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.