Scandal la o asociație de proprietari din Iași! Acuzații de șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor! (EXCLUSIV)

409
Banda cu mesajul: "Nu treceti! Politia!"
Banda cu mesajul: "Nu treceti! Politia!"

@ Scandal la o asociație de proprietari din Iași @ În urma incidentului, un ieşean a scăpat de acuzaţiile de distrugere, influenţarea declaraţiilor şi ameninţare, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale @ Pe de altă parte, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Silviu Marian Iftimoaia la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni de închisoare şi o amendă penală de 4.000 de lei, pentru şantaj 

Scandal la o asociație de proprietari din Iași! În urma incidentului, un ieşean a scăpat de acuzaţiile de distrugere, influenţarea declaraţiilor şi ameninţare, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale!

Pe de altă parte, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Silviu Marian Iftimoaia la pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 4 luni de închisoare şi o amendă penală de 4.000 de lei, pentru şantaj. „Instanta ia act că persoana vătămată Asociaţiei de proprietari „Socola 18”, din municipiul Iaşi, nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind recuperat. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă D.C. şi obligă inculpatul să îi plătească acesteia suma de 6.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au spus judecatorii.

Scandal la o asociație de proprietari din Iași!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Acest proces al lui Iftimoaia a început pe data de 3 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Silviu Marian Iftimoaia, sub acuzațiile de șantaj, distrugere și influențarea declarațiilor. Anchetatorii ieșeni au precizat că Silviu Marian Iftimoaia a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 7 ani. Potrivit oamenilor legii, ieșeanul a luat parte la un scandal ce a avut loc la o asociație de proprietari din municipiu.

„Pe 12 octombrie 2017, între orele 16:20 și 18:00, inculpatul S.M.I. a intrat în sediul Asociației de proprietari Socola 18, de pe bulevardul Socola, în timp ce persoana vătămată G.D.C. se afla acolo, a provocat scandal și a distrus ușa de acces în sediu (prin lovirea puternică cu piciorul, fapt ce a dus la ruperea obiectului din balamalele de susținere), motivat de faptul că, în ziua de 10 octombrie 2017, persoana vătămată, în calitate de președinte al Asociației de Proprietari, a sesizat o societate comercială referitor la unele nereguli și posibile neconcordanțe între consumul de apă rece și agent termic înregistrat de aparatele de măsurare și consumul real din apartamentul în care locuiește inculpatul”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Președintele de asociație, somat să achite amenda primită de ieșean

Oamenii legii au adăugat că, în aceeași zi, ieșeanul Silviu Marian Iftimoaia ar fi fost sancționat contravențional după scandal. „În aceeși zi, în jurul orei 18:00, după ce persoana vătămată a sesizat incidentul la numărul unic pentru situații de urgență 112, iar, la fața locului, a sosit un echipaj de Poliție care l-a sancționat contravențional pe inculpatul S.M.I., acesta i-a solicitat persoanei vătămate G.D.C. să achite contravaloarea amenzii pe care o primise de la agenți, amenințând-o cu acte de violență și cu producerea unor pagube materiale autoturismului său, în caz de neplată”, au adăugat oamenii legii.

Potrivit acestora, scandalul nu s-a oprit aici. „Pe 5 iulie 2018, în jurul orei 20:00, inculpatul S.M.I. a intrat din nou în sediul Asociației de Proprietari Socola 18, unde, prin amenințarea cu acte de agresiune fizică (simularea unor lovituri directe cu palmele și pumnii), i-a solicitat persoanei vătămate G.D.C. retragerea totală și necondiționată a plângerii penale depuse împotriva lui la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași pe data de 13 octombrie 2017, în caz contrar urmând a suporta consecințele atât el, cât și membrii familiei sale, fapt ce i-a provocat o stare de temere persoanei vătămate, care a apelat la 112 și a solicitat sprijinul Poliției”, au încheiat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.