Averea polițistului milionar de la Rutieră va fi confiscată. Decizie definitivă a Înaltei Curți

4195
Marius Dediu-politist Rutiera
Marius Dediu-politist Rutiera

@ Înalta Curte de Casație și Justiție a decis zilele trecute în mod definitiv că statul trebuie sa confiște averea nejustificată a polițistului Marius Dediu, fost agent al Poliției Rutiere

Decizie definitivă în dosarul de integritate al fostului agent al Politiei Rutiere Vaslui, Marius Dediu. Astfel, Inalta Curte de Casatie și Justitie a decis zilele trecute că Agenția Națională de Integritate a avut dreptate și că Marius Dediu din Bârlad nu poate justifica averea acumulată (vezi aici). Judecatorii Inaltei Curti au confirmat o decizie a Curtii de Apel Iasi pronunțată în urmă cu doi ani care a decis ca ‘’statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918954,22 lei (192156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat’’ (vezi aici). Marius Dediu a încercat sa justifice averea nejustificata prin intermediul unui imprumut de la rudele sale dar nu a reușit sa aduca și dovezi care să arate ca neamurile l-au credita. Curtea de Apel a decis sa efectueze si o expertiza contabila in dosar. Experții au decis de asemenea că Marius Dediu și soția sa Maricela nu pot justifica banii. „Pretinsele operațiuni de imprumut realizate de la persoanele fizice sau remiterile de bani realizate de catre Fanaru Lulu catre soții Dediu nu sunt dovedite și nu se coroboreaza cu achizițiile de bunuri imobile sau cu edificarea casei de locuit. Apararea persoanelor cercetate fiind construita in legatura cu aceste operațiuni de creditare tocmai in scopul crearii aparenței de veridicitate și legalitate, inclusiv prin declarațiile notariale date de martorii Fanaru și sora S.G dupa declanșarea procedurii administrative de catre A.N.I.(filele 14 și 15 vol.I dosar) , incercandu-se validarea acestei aparari, gasita ca neintemeiata de catre instanța”, se arată în sentința Curții de Apel Iași.

Mai multe detalii am prezentat in articolul ‘’Polițistul de la Rutieră prins cu averea nejustificată: bugetar cu cheltuieli de 500.000 euro’’, publicat in data de 28 noiembrie 2019.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.