Bomba! Averea unui politist de la Rutiera va fi confiscata

6246

@ Curtea de Apel Iasi a decis ieri confiscarea averii politistului Marius Dediu de la Politia Rutiera Barlad @ Conform deciziei judecatorilor statul trebuie sa confiste de la Marius Dediu  si sotia acestuia suma totala de 192.156 euro

Decizie ”istorica” a magistratilor Curtii de Apel Iasi care au decis ieri confiscarea averii lui Marius Dediu, agentul de politie rutiera din Birlad. Completul special pentru controlul averilor din cadrul Curtii de Apel Iasi a fost sesizat de Agentia Nationala de Integritate care a constatat in 2018 ca Dediu si sotia sa nu pot justifica suma totala de 272.010 euro. „Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 1.138.197 lei (272.010 euro) intre averea dobandita si veniturile realizata de catre Dediu Marius Robert, agent sef in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, Politia municipiului Barlad, in perioada 2002-2011”, se arata intr-un comunicat emis de Agentia Nationala de Integritate la data de 13 martie 2015.

In urma procesului care s-a derulat pe parcursul a jumatate de an, Curtea de Apel a constatat ca suma care trebuie sa fie confiscata este ceva mai mica, adica 192.156,60 euro. „Admite sesizarea formulata de Agentia Nationala de Integritate in privinta persoanei cercetate Dediu Marius Robert si a sotiei acestuia, Dediu Maricela. Constata caracterul nejustificat al dobandirii cotei parti din avere in valoare de 918954,22 lei . Obliga persoana cercetata Dediu Marius si sotia acestuia, Dediu Maricela, la plata catre Statul Roman, prin intermediul organului fiscal competent sa efectueze executarea silita, a sumei de 918954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentand echivalentul cotei parti din avere dobandita in mod nejustificat, in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a prezentei hotarari. Dupa ramanerea definitiva a prezentei hotarari se va proceda la publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si se va comunica Agentiei Nationale de Integritate, precum si organului de specialitate al Ministerului Finantelor Publice de la domiciliul persoanei a carei avere a fost cercetata, in vederea executarii”, se arata in sentinta Curtii de Apel.

Afaceri imobiliare

Sotia lui Dediu, Marcela este sora notaritei Lulu Finaru din Barlad. Sotul notaritei, adica cumnatul lui Marius Dediu, politistul Costica Finaru a condus Politia Rutiera Barlad, multi ani pana in 2016 cand a iesit la pensie. Necazurile lui Dediu s-au tras de la faptul ca impreuna cu sotia sa ar fi cumparat cu ajutorul notaritei mai multe proprietari imobiliare. Notarita a incercat sa-i ajute pe sotii Dediu declarand ca proprietatile ar fi fost cumparate de fapt cu banii sai. Acest lucru nu le-a folosit insa sotilor Dediu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.