Mafia de la RAR decapitată. Șeful ITP-urilor trimis in judecată pentru șpagă

9037
Dragos Mandache-RAR
Dragos Mandache-RAR

@ DNA Iași l-a trimis in judecată pe Dragoș Mandache, coordonator zonal al departamentului ITP din cadrul RAR Iași pentru savarsirea infractiunii de luare de mită

DNA Iași l-a trimis astazi in judecata pentru luare de mita pe Dragoș Mandache, coordonator zonal al departamentului ITP din cadrul RAR Iași. Asta deoarece Mandache ar fi primit mita sumele de 12.000 euro și 10.000 lei pentru a trece cu vederea o serie de nereguli la o stație ITP sau a favoriza niste inspectori la unele examene de specialitate. Intr-un comunicat emis de DNA Iași acuzatiile care i se aduc lui Mandache sunt descrise succint astfel:

În contextul menționat mai sus, în cursul lunii decembrie 2019 și în perioada ianuarie – februarie 2021, inculpatul Mandache Dragoș, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, de la un inspector tehnic de la o stație autorizată R.A.R, sumele de 12.000 euro și 10.000 lei pentru:

– a soluționa într-o manieră favorabilă o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor în stația unde acesta își desfășura activitatea,

– a declara admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe el și o altă persoană,

– a desemna ca inspector la monitorizarea de fond o anumită persoană,

– pentru a nu sancționa stația unde inspectorul își desfășura activitatea pentru nefuncționarea camerelor video.

Mandache a fost arestat cand au demarat cercetarile in acest dosar. Acesta a fost trimis in judecata pe cale separate prin disjungere in dosar fiind urmariti penal si alti inculpati. Alre detalii in articolul ‘’ DNA Iași a intrat in Mafia RAR- samsari de masini: 7 arestați aseară. Sute de ITP-uri false’’.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.