Avioanele NATO folosite in lupta pentru combaterea Covid 19 in Romania

440

@ Apeland la fortele aeriene NATO, Romania a adus astazi din aproximativ 45 de tone de echipament medical

 

Romania a apelat la fortele aeriene ale NATO pentru a aduce din Coreea de Sud, din capitala Seul aproximativ 45 de tone de echipament medical necesar pentru combaterea epidemiei de Covid 19. ‘’Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București’’, se arata intr-un comunicat emis de Fortele Aeriene Romane.

Este vorba despre 100.000 de combinezoane de protecție, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Zborul a fost efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun (foto), pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.