Ingrijorator! Doua treimi din paturile pentru Covid 19 s-au ocupat deja

1023
Covid 19 spital aglomerat

@ Dupa ce am aratat ieri ca ambulantele intra non-stop pe portile spitalului de Boli Infectioase Iasi astazi ni s-a transmis ca din cele 7 pavilioane ale spitalului mai sunt locuri libere numai in doua sectii din doua pavilioane @ Asta inseamna maxim 120 de locuri libere dintr-un total de 300 @ Toti pacientii internati in prezent in spital au fost infectati cu Covid 19 sau sunt cel putin suspecti @ Facem din nou precizarea ca la acest spital se aduc pacienti din toata Moldova @ Daca Infectioasele se vor umple bolnavii vor fi redirectionati spre spitalele din ‘’linia a doua’’ cum ar fi Neuro

Doua treimi din paturile de la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi sunt ocupate deja de bolnavi cu Covid 19  iar ambulentele continua sa vina (vezi aici). Am intrebat managerul Spitalului de Boli Infectioase cati bolnavi sunt acum in spital dar a raspuns ca nu are voie sa ne spuna, aceasta restrictie fiind impusa de autoritatile central. Totusi am obtinut cu mare greutate sa obtinam o informatie. ‘’Mai avem locuri libere in doua pavilioane din doua sectii ale spitalului. Mai avem locuri libere in pavilioanele 6 si 7’’, a spus Carmen Dorobat.

Modul in care este organizat spitalul, cum sunt distribuite cele 6 sectii in cele 7 pavilioane este prezentat chiar pe site-ul spitalului. Un calcul matematic simplu arata ca mai sunt libere maxim 120 de locuri. Conform informatiilor oferite de Carmen Dorobat mai este libera integral sectia 4 care ocupa in totlitate pavilionul 6 si una din cele doua sectii din pavilionul 7. In pavilionul 7 se afla  sectia 1 aflata la parter si are 41 de locuri si sectia sectia a 3 care are 67 de paturi si este situata la etaj. Un calcul matematic simplu arata ca in prezent in spital mai sunt libere minim 95 de paturi si maxim 120. Dupa ce am efectuat aceste calcule matematice am sunat-o din nou pe Carmen Dorobat care ne-a transmis ca este cifra tinde spre numarul maxim 120 dar ’’in pavilionul 6 s-au internat deja de aseara’’. Asta inseamna ca din cele 300 de paturi, in spitalul de Boli Infectioase din Iasi mai sunt libere putin peste 100. In concluzie spitalul din Iasi adaposteste cel putin 180 de pacienti atinsi de epidemia Covid 19. Toate internarile inregistrate in prezent in acest spital sunt legate de infectia cu Covid 19. Celelalte sectii sunt dispuse dupa cum urmeaza: sectia a 2 a ocupa in intregime pavilionul 4 si are 46 de locuri; sectia nr.5 este condusa de manager Carmen Dorobat, este situata la pavilionul numarul 3 si are 49 de paturi.; sectia 6 are 43 de paturi si este situata in pavilionul numarul 1. Din cele 43 de locuri 9 sunt pentru terapie intensiva.

Daca se umple Infectioase urmeaza Neuro

Intr-o editie anterioara am aratat ca si Spitalul de Neurochirurgie din Iasi s-a pregatit sa intre in lupta pentru combaterea Covid 19. Mai multe amaunte puteti citi in articolul ’’Medicii de la Neuro intra in linia de rocada pe frontul de lupta cu coronavirus’’ publicat de Dezvaluirea.ro in data de 15 martie 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.