Bairam, în această seară, în lumea interlopă! Membri ai clanului Corduneanu, puşi în libertate! (EXCLUSIV)

10190
Adrian Corduneanu
Adrian Corduneanu

@ Mai mulţi membri ai clanului Corduneanu vor fi puşi în libertate @ Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins astăzi contestaţia formulată de procurori referitoare la prelungirea stărilor preventive în cazul unora dintre membrii clanului Corduneanu @ Şi Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, este la un pas de a se întoarce acasă

 

Bairam, în această seară, în lumea interlopă din Iaşi: membri ai clanului Corduneanu, puşi în libertate! Astăzi, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţiile anchetatorilor privind prelungirea stărilor preventive în cazul unora dintre membrii clanului Corduneanu.

„Instanţa a respins contestaţiile în acest caz”, a afirmat vineri, 27 ianuarie 2023, avocatul ieşean Robert Amuntencei, unul dintre cei care îi apără pe reprezentanţi ai clanului Corduneanu.

 

Mai mulţi membri ai clanului Corduneanu, puşi în libertate!

 

Judecătorii ieşeni au înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Petronel Corduneanu, Florinel Corduneanu şi al lui Constantin Alexandru Dolcan. În cazul Alinei Elena Filip şi al Mihaelei Diana Corduneanu, instanţa a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Într-un alt caz, Gheorghe Rusu va fi trecut în arest la domiciliu, ca şi Mihai Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Marius Stoian, Lucian Gabriel Vatamanu, Vasile Călin (fost Corduneanu), în vreme ce Ana Maria Vieru şi Ioana Loredana Baban au fost trecute sub control judiciar, din arest preventiv.

Pe de altă parte, Adrian Corduneanu este la un pas de a se întoarce acasă, după ce judecătorii au decis înlocuirea arestului preventiv. Procurorii au formulat, însă, o contestaţie în acest caz.

 

Cum a izbucnit scandalul

 

În urmă cu câteva luni, mai mulţi membri ai clanului Corduneanu au fost săltaţi de anchetatori. Mai mulţi membri ai clanului Corduneanu au fost ridicați în urma unor descinderi.

„La începutul anului 2021, în municipiul Iași, s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120%, uneori camăta ajungând la 400%. Membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile.

Următoarele categorii de persoane s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupuri infracționale organizate: persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni”, au arătat anchetatorii ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.