Om de afaceri eliberat din inchisoare pentru că a plătit 0,1% din prejudiciul de 2 milioane

2299

@ Tribunalul Botoșani l-a eliberat condiționat în urmă câteva zile pe afaceristul ieșean Adrian Zahariea în condițiile în care acesta a executat doar doi ani dintr-o sentință de 4 ani cu executare pentru evaziune fiscală @ Asta în condițiile în care Adrian Zahariea, fostul afacerist care avea contract cu Primăria Iași pentru a ridica mașinile parcate neregulamentar, a achitat înainte să fie eliberat numai 0,1 la sută din prejudiciul total de 2.032.566 lei

Decizie surprinzătoare a judecătorilor Tribunalului Botoșani care au decis în urmă cu câteva zile liberarea condiționată a afaceristului ieșean Adrian Zahariea (vezi aici), în condițiile în care acesta a executat numai 2 ani de închisoare dintr-o sentință de 4 ani pronunțată pe data de 17 ianuarie de Curtea de Apel Iași. Mai mult decât atât, Adrian Zahariea a achitat doar 0,1 la sută din prejudiciul în valoare totală de 2.261.260 lei care i s-a imputat în dosarul de evaziune fiscala în care a fost condamnat. „Se constată și faptul că persoana condamnată a achitat cheltuielile judiciare datorate statului în cuantum total de 6.300 lei în baza celor două hotărâri judecătorești, dar și suma de 2.551 lei reprezentând despăgubiri civile la care a fost obligat în solidar cu celălalt coinculpat și cu partea responsabilă civilmente, prejudiciul cauzat statului fiind garantat și prin sechestrul asigurator instituit prin sentința penală nr. 4088/28.12.2016 a Judecătoriei Iași, pentru fapta care l-a generat, reținut a fi comisă în data de 22.05.2014”, se arata în sentința de liberare condiționată pronunțată de judecătorii botoșăneni.

În motivare se mai arată că Zahariea nu a fost sanctionat disciplinar in penitenciar, a muncit și a urmat programe de pregătire a eliberării și reintegrării sociale. Adrian Zahariea a patronat firma Transgyw firma care a avut contract cu Primăria Iași pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Adrian Zahariea a fost condamnat in „Dosarul Coda-Com” fiind vorba de fraudă prin neplata accizelor la benzină și motorină. Mai multe detalii am prezentat in articolul „Bombă. Afaceristul care a decimat Politia Rutiera, 4 ani cu executare”, publicat pe data de 17 ianuarie 2019.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.