Bomba. Judecatorii ieseni intra in greva. Se suspenda sedintele de judecata

1435
Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au decis sa se alature procurorilor ieseni care au declansat astazi la ora 14.00 un protest legat de modificarea legilor Justitiei @ Timp de doua saptamani, in prima parte a zilei sedintele de judecata vor fi suspendate

Justitia iesena a dat in fierbere. Magistratii ieseni de la Judecatoria Iasi au decis sa se alature protestului declansat de procurorii ieseni care astazi incepand cu ora 14.00 si-au manifestat nemultumirea fata de modificarile aduse legilor Justitiei. Astfel, astazi 25 februarie la ora 14.00 a avut loc Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei iasi pentru a se lua in discutie modificarea legilor justitiei nr.303/2004, nr.304/2004 si nr.317/2004 dispuse prin ordonanta de urgenta a Guvernului nr.7 adoptata in sedinta de Guverm din data de 19.02.2019. „Judecatorii prezenti, in majoritate si-au exprimat ingrijorarea cu privire la modificarile intempestice aduse legilor justitiei aduse prin ordonanta de urgenta fara consultarea Consiliului Superior al Magistraturii si a corpului de magistrati”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Judecatoria Iasi.
Prin urmare Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Iasi a hotarat cu majoritatea celor prezenti, respectiv 26 din 36 adoptarea urmatoarelor forme cumulative de protest: incepand cu data de 26.02.2019 pentru o perioada de doua saptamani: suspendarea zilnica a activitatii judecatorilor in intervalul orar 8.30-9.30, purtarea unei banderole albe pe parcursul sedintelor de judecata.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.