Cantaretul care a condus beat pe europeana si a ucis pe trecerea de pietoni intra la inchisoare

3053
Mihai Micu a ucis o femeie pe trecerea de pietoni
masuratori accident europeana

@ Mihai Micu, cel despre care este vorba a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare @ Victima care traversa pe trecerea de pietoni a fost proiectat la o distanta de 25 de metri dupa impact @ „La data accidentului, la ora primei prelevari de sange, respectiv 2:.45, inculpatul avea o alcoolemie de 1.35g‰ alcool pur in sange”, au constatat procurorii

Accidentul mortal de pe drumul european care a avut loc 22 octombrie 2018 a fost pedepsit crunt de magistratii ieseni. Astfel, Mihai Micu (50 de ani) autorul accidentului cel care in ziua respectiva la ora 19.15 a ucis o femeie pe trecerea de pietoni a intrerupt sirul sentintelor cu pedepse cu suspendare pentru ucidere din culpa si merge la inchisore. Mai exact, Judecatoria Pascani a decis recent ca Mihai Micu sa execute o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare (vezi aici sentinta). Asta deoarece acesta a fost condamnat pentru ucidere din culpa dar si pentru parasirea locului accidentului. In plus acesta a fost condamnat la o pedeapsa cu executare si pentru ca era beat cand a facut accidentul. Mihai Micu este din comuna Baltati, este trompetist si canta in diverse formatii locale din zona  Targu Frumos.

A proiectat victima la 25 de metri

Accidentul a avut loc in data de 22.10.2018, in jurul orei 19.15. Mihai Micu se afla impreuna cu sotia care ocupa locul din dreapta al masinii Dacia Logan pe care o conducea din directia Baltati spre Targu Frumos pe drumul european E 583. Micu a intrat in oras cu o viteza de 60 km/ora iar la trecerea de pietoni din zona Spitalului Orasenesc Targu Frumos a lovit din plin o femeie de 71 de ani care traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni. Micu era beat, nu a franat deloc si de aceea victima a fost proiectata la o distanta de 24,9 metri dupa impact. „La vederea inopinata a pietonului care se afla in deplasare pe sensul de mers al autovehiculului condus de inculpat, inculpatul Micu Mihai care circula cu viteza de 60 km/h pe banda intai de langa bordura, pe fondul consumului de bauturi alcoolice și din lipsa de atentie, luat prin surprindere, nu a mai avut nicio reactie in sensul de a frana sau efectua alte manevre de evitare a impactului, lovind astfel victima cu partea frontala dreapta a autovehiculului și dupa proiectand-o la o distanta de 24,90 de metri fata de locul accidentului”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Micu nu a oprit deloc masina si-a continuat deplasarea, i-a spus sotiei sale ca probabil a lovit un caine. Acesta a ajuns acasa dar la scurt timp s-a predat. „La data accidentului, la ora primei prelevari de sange, respectiv 2:.45, inculpatul avea o alcoolemie de 1.35g‰ alcool pur in sange”, au mai constatat procurorii.

In timpul urmaririi penale, Micu a fost arestat preventiv. Sentinta Judecatoriei Pascani nu a ramas definitiva deoarece a fost contestata de Micu si de procurori la Curtea de Apel Iasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.