Casiera primariei a furat 40.000 euro din fondul de salarii

5271

@ In  perioada 2011 – 2016, Mihaela Crina Agapi, casiera la Primaria Pascani a furat  169.604 lei @ Jaful a fost  descoperit in momentul in care primarul a constatat ca statul de plata pentru insotitorii persoanelor cu handicap era fals

O functionara de la Primaria Pascani a fost condamnata  recent pentru ca a delapidat 169.604 lei din fondul de salarii al institutiei. Este vorba despre Mihaela Crina Agapi care nu s-a sfiit sa transfere banii in cele doua conturi personale pe care si le deschisese la Banca Comerciala Romana si la Banca Comerciala Romana. Procurorii au constatat ca Mihaela Crina Agapi a afectuat nici mai mult nici mai putin decat 65 de transferuri ilegale catre conturile sale iar in  formularele pe care le completa pentru banca scris ca-si vireaza salariul. „A rezultat că în perioada iunie 2011- noiembrie 2016, inculpata  Agapi Mihaela Crina a efectuat 29 operațiuni prin contul deschis la Banca Comerciala Romana si 36 de operațiuni prin contul curent deschis la Raiffeisen Bank, în urma cărora și-a atribuit suma totală de 169.604 lei, reprezentând drepturi de natură salarială necuvenite, sumă cu care a fost prejudiciat fondul de salarii și implicit bugetul unității administrativ teritoriale.  In cazul a 51 din cele 65 de operațiuni ordonate băncilor, au fost identificate și documentele care au stat la baza transferurilor de sume din contul Primăriei Pascani în conturile personale ale inculpatei”, au aratat procurorii Pascaneni care au trimis-o in judecata.

Descoperita de colegi

Jaful a fost  descoperit in momentul in care primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi a fost informat ca statul de plata pentru insotitorii persoanelor cu handicap era fals. Statul de plata respectiv avea inscrise sume mult mai mari decat incasasera in realitate insotitorii. In aceste conditii, Primaria Pascani a realizat un audit, control care a confirmat jaful. In data de 12.11.2019, Judecatoria Pascani a condamnat-o (vezi aici) pe Mihaela Crina Agapi la pedeapsa de 3 ani cu suspendare dar i-a meninut sechestrul pe apartamentul cu trei camere pe care il detine in municipiul Pascani, in vederea recuperarii prejudiciului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.