Caz şocant, la Iaşi! Înjunghiat în plină stradă, de faţă cu colegii săi! (EXCLUSIV)

14058
Criminalist, cercetare la fata locului
Criminalist, cercetare la fata locului

@ Caz şocant, la Iaşi: un adolescent a fost înjunghiat în plină stradă, de faţă cu colegii săi @ În urma incidentului, agresorul a fost condamnat de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi @ Astfel, la finele săptămânii trecute, Constantin Rânţar a primit o pedeapsă de 6 ani de temniţă, pentru tentativă de omor

 

Caz şocant, la Iaşi: un adolescent a fost înjunghiat în plină stradă, de faţă cu colegii săi. În urma incidentului, agresorul a fost condamnat de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Aşadar, Constantin Rânţar a primit la finele săptămânii trecute o pedeapsă de 6 ani de temniţă, pentru tentativă de omor.

„Instanţa admite în parte acţiunea civilă. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părţii civile D.M.N., aflat în plasament rezidenţial la Centrul de Servicii Sociale Bucium, suma de 500 de lei, reprezentând daune materiale, şi suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat magistraţii ieşeni.

 

Caz şocant, la Iaşi: elev înjunghiat în plină stradă

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Rânţar (20 de ani) a început pe 13 ianuarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor.

„Inculpatul este rudă cu un individ, care, pe 30 august 2021, a fost agresat de un grup de minori şi tineri în timp ce se afla în parcul Plopii fără soţ, cartierul Bucium, Iaşi, ca urmare a unei dispute pe reţelele de socializare. Fapta a fost sesizată Poliţiei. Pe acest fond conflictual, inculpatul a decis să-i aplice o corecţie victimei, pentru a-şi restabili poziţia în grupul comun”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

Constantin Rânţar, acuzat că a vrut să facă moarte de om

 

Pe 11 noiembrie 2021, victima, în vârstă de 16 ani, stătea de vorbă în parcarea Restaurantului „Hanul Dacilor”, cu mai mulţi colegi. Cu toţii sunt elevi şi instituţionalizaţi la Centrul de Servicii Sociale Bucium. În timp ce stăteau de vorbă, dintr-un autobuz a coborât Constantin Rânţar însoţit de 3 tineri.

„Inculpatul a ridicat geaca până la nivelul taliei şi a scos din partea din spate a pantalonilor un obiect cu mâna dreaptă, începând să fugă spre grupul persoanei vătămate, către care a afirmat: „Vino încoace, drace!” Persoana vătămată s-a lăsat în jos şi a ridicat mâna stângă, observându-se că este lovită în partea stângă a corpului, mâna inculpatului ţinând cuţitul coborând în partea lateral a corpului persoanei vătămate. Persoana vătămată a fugit în Centrul de Plasament Bucium, iar un martor a apelat 112, la faţa locului deplasându-se un echipaj de Poliţie şi unul de Ambulanţă”, au adăugat oamenii legii.

Anchetatorii au stabilit că individul, care nu are ocupaţie, frecventează zona Bucium-Casa Sindicatelor, prin proximitatea unităţilor de învăţământ, unde se anturează cu minori de diferite vârste, faţă de care încearcă să îşi impună o poziţie dominantă.

La audieri, individul a încercat să inducă ideea că nu a vrut să-l omoare pe adolescent, deşi voia să-l lovească în zona capului cu un cuţit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.