Cele 8 lucruri pe care nu ar trebui să le faci de Sfântul Nicolae

375

Pe lângă faptul că Moș Nicolae le aduce cadouri copiilor, iar cei cu numele de Nicolae, Nicoleta și derivatele își sărbătoresc onomastica, în ziua de 6 decembrie se ține cont de anumite superstiții:

  1. În ziua de Sfântul Nicolae este bine să fii darnic și iubitor cu cei din jur. Zgârcenia, pe lângă faptul că este considerată un păcat, se spune că îl mânie pe Sântul săracilor, iar singurul cadou primit anul viitor va fi o nuielușă.
  2. Se spune că nu e bine să te cerți cu cineva în ziua de Sfântul Nicolae. Persoanele care au chef de scandal pe 6 decembrie ar urma să aibă un Crăciun nefericit în familie.
  3. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineața zilei de 6 decembrie este să oferi un cadou unui sărman: mâncare sau orice gest simbolic care i-ar putea însenina ziua.
  4. Nu se spală haine. Munca în zilele de sărbătoare, cum este și Sfântul Nicolae, este considerată o ofensă la adresa sfinților.
  5. Nu e bine să treci nepăsător peste necazurilor celor din jurul tău. Au nevoie să-i liniștești dacă trec printr-o perioadă nu tocmai bună.
  6. În mediul rural, în ziua de Sfântul Nicolae băieții obișnuiesc să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou.
  7. În Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor și a activităților caritabile.
  8. Există obiceiul să se pună în apă crenguțe de pomi fructiferi în casă, lângă icoane, care să înflorească de Anul Nou. În funcție de crenguța care a înflorit, se așteaptă recolta de fructe în noul an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.