Update! Chirica blat cu PSD la Iași. Gavrilă numită azi director la Negruzzi in schimbul voturilor din CL

3393
Mihai Chirica Camelia Gavrila
Mihai Chirica Camelia Gavrila

@ In aceasta dimineata la ora 11.00 Consiliul de Administratie al Inspectoratului Școlar Județean a numit-o pe Camelia Gavrilă pe functia de director al Colegiului Costache Negruzzi @  Gavrilă ar avea susținerea lui Mihai Chirica in schimbul voturilor pe care aceasta i le poate aduce de la consilierii PSD, pentru ca primarul să obțină majoritate @ Dupa numirea Cameliei Gavrila, primarul Mihai Chirica a transmis un comunicat de presa in care-si manifesta sprijinul pentru Elvira Rotundu, consilier local PSD

Încă un mandat de trădare la PSD Iași. Astfel, în ședința Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Judetean Iasi care va incepe la ora 11.00, fostul deputat PSD Camelia Gavrilă va fi  numită cu sprijinul PNL pe functia de director al Colegiului Costache Negruzzi. Mai exact, acest sprijin al PNL despre care vorbim vine din partea primarului municipiului Mihai Chirica care nu a reușit să obțină sprijinul USR  pentru  a-și asigura majoritate in Consiliul Loca. Trocul este următorul: Gavrilă este numita cu sprijinul lui Chirica  pe functia de director la Colegiul Costache Negruzzi iar aceasta prin oamenii pe care îi are in CL îi asigură primarului majoritatea necesară să-și treaca proiectele. Sa nu uităm ca Gavrilă a candidat din partea PSD la Primăria Iași si a impus si lista de candidati pentru CL iar cei mai multi dintre cei care au obtinut mandate in Consiliul Municipal sunt oamenii sai. Insa, aceasta se bazeaza cel mai mult pe Elvira Rotundu (actual director la Negruzzi) si Marian Dalban care îi sunt fideli. Aceasta  ”combinatie” este in asentimentul lui Marius Ostaficiuc presedintele organizatiei municipale a PSD care a fost tot timpul un sustinator al lui Mihai Chirica chiar daca s-au aflat in tabere diferite. In Consiliul Local Iasi sunt sunt 27 mandate de consilier, PNL a obtinut 11, USR – Plus -9, PSD – 5 mandate iar PMP are doua. Chiric are sprijinul PMP si i-ar mai trebui macar un vot de la PSD sa-si asigura majoritatea.

Chirica spune ca  nu are nici o treaba si o ataca pe Gavrila

Dupa numirea Cameliei Gavrila, Mihai Chirica a transmis un comunicat de presa in care arata ca nu ar fi preferat-o pe Camelia Gavrila la conducerea Negruzzi ci pe Elvira Rotundu de al carei vot are nevoie pentru a-si asigura majoritatea in CL. “Sunt indignat de modul cum inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş a decis să nu mai prelungească mandatul actualului director Elvira Rotundu şi a înlocuit-o cu fosta deputată PSD Camelia Gavrilă. Cred că este un imens pas înapoi şi este păcat că unul dintre cele mai îndrăgite Colegii din ţară să intre în circuitul nefiresc al sinecurilor politice. Am crezut că actualul inspector şcolar general a ieşit din «lanţul moştenirilor pe funcţie», cel puţin în ceea ce priveşte relaţia ei cu doamna Camelia Gavrilă, căci nu doamna Gavrilă a lăsat-o «moştenire» la Inspectorat pe doamna Farcaş, cum nici doamna Farcaş nu a lăsat-o «moştenire» la Colegiul Negruzzi pe doamna Rotundu. Cel puţin eu nu cred aşa ceva. Dacă tot nu vroia să-i prelungească mandatul doamnei Rotundu, sunt sigur că interimatul ar fi fost asigurat cu acelaşi profesionalism de oricare dintre dascălii care predau acum la acest prestigios Colegiu. Practic, inspectorul general nu a găsit nicio altă soluţie decât cea a unei sinecuri politice, oameni care au preţuit mai mult funcţiile decât calitatea profesională”, sustine Chirica.

Totusi Farcas s-a exprimat ca s-a consultat cu lideri  PNL cand a propus-o pe Gavrila iar noi detinem informatii care a avut loc o negociere  de care Mihai Chirica  nu este strain. Sa nu  uitam ca Gavrila a devenit parlamentar fiind pusa pe listele PSD de Mihai Chirica in calitate de sef al organizatiei judetene. Mai mult decat atat desi a candidat la primarie din partea PSD, Gavrila nu l-a atacat deloc pe Chirica. Daca declaratia lui Chirica legat de numirea lui Gavrila si nu exista o intelegere intre ei se va dovedi prin maniera in care vor vota in Consiliul Local, alesii sustinuti de aceasta si anume Elvira Rotundu si Marian Dalban. Daca Rotundu si Dalban vor sustine un viceprimar de la USR atunci intelegerea e clara iar declaratia lui Chirica este pura demagogie si nu ar fi pentru  prima data cand face acest lucru.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.