Popa pe faras. PSD Iasi pregateste inlocuirea. Iata cine ar putea sa-i ia locul

2875
Maricel Popa pierde sefia PSD Iasi
Maricel Popa ar putea fi inlocuit de Cristian Stanciu

@ De cateva zile in PSD Iasi se discuta despre inlocuirea lui Maricel Popa de la conducerea organizatiei judetene @ Maricel Popa a facut o mutare gresita, recent a ignorat parlamentarii partidului si zilele trecute a convocat primarii pe care i-a pus sa semneze o ”declaratie de sustinere” in favoarea sa @ In acelasi timp se vorbeste si despre schimbarea lui Maricel Popa de la conducerea Consiliului Judetean

Fierb apele in cadrul PSD Iasi unde, de cateva zile se discuta tot mai intens despre schimbarea lui Maricel Popa de la conducerea organizatiei judetene a  partidului.  Nemultumirea generala, asa cum era si de asteptat este legata de rezultatul catastrofal obtinut la alegerile europarlamentare , 14,5 la suta in municipiul Iasi in conditiile in care organizatia a avut un candidat pe un loc eligibil pe ”marele” politician Tudor Ciuhodaru.  Poate ca parlamentarii PSD, consilierii locali si judeteni nu ar fi fost atat de iritati daca in aceasta perioada mai exact pe data de 3 iunie Maricel Popa nu i-ar fi ignorat si ar fi convocat intr-o sedinta la partid numai primarii. Mai mult in cadrul acestei sedinte Popa i-a pus pe primari sa semneze o declaratie de sustinere in favoarea sa. „Pe noi nu ne-a intrebat nimic. S-a dus la Bucuresti la conducerea centrala cu o declaratie de sustinere semnata numai de primari. In acest caz domnul Popa nu mai poate conta pe sprijinul parlamentarilor”, a spus un deputat PSD de Iasi.

In ceea ce priveste persoana care il va inlocui pe Popa parlamentarii dar si alesii locali si judeteni au luat in calcul mai multe ”variante de lucru”.  Cand sunt intrebati despre ce persoana poate fi vorba  acestia raspund ca este vorba despre un ”consilier local sau judetean” adaugand ca persoana respectiva  are si potenta financiara. La Consiliul Local, alesii cu o mare potenta financiara sunt Gabriel Surdu si Florin Boca. Insa, Gabriel Surdu  este din ce in ce mai marginalizat in partid, ieri a fost inlocuit din functia de lider al alesilor PSD din Consiliul Local Iasi, astfel incat credem ca aceasta varianta poate fi exclusa. Daca se ia in calcul varianta unui consilier judetean insa, cel mai vehiculat nume este cel al lui Cristian Stanciu, care de asemenea are si potenta financiara. Dintre parlamentari este vehiculat numele Cameliei Gavrila.

Pierde si functia de sef al CJ?

In acelasi timp se vorbeste si despre schimbarea lui Maricel Popa de la conducerea Consiliului Judetean. Fara  acordul PSD Iasi aceasta schimbare nu se poate face chiar daca fripturistul Aivanoaei de la PMP se zbate disperat in acest sens desi se poate baza numai pe doua voturi.  Numai PSD poate asigura o majoritate pentru schimbarea lui Popa si numirea altui presedinte.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.