Comuna Valea Lupului iese definitiv din noroi. Primăria asfaltează peste 60 de străzi

2189
Liviu Dulgheru
Liviu Dulgheru

@ Primăria comunei Valea Lupului a obținut finanțări în valoarea de 10 milioane euro pentru asfaltarea străzilor și drumurilor @ Prezentăm mai jos lista străzilor care vor fi asfaltate în următorii doi ani în comuna Valea Lupului @ ‘’Drumurile reprezintă o solicitare permanentă a celor care locuiesc în Valea Lupului. Facem eforturi să găsim și alte surse de finanțare care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele asumate’’, a spus primarul Liviu Dulgheru

Cele mai importante străzi și drumuri din Valea Lupului vor fi asfaltate în următorii doi ani. Practic comuna va ieși definitiv din noroi cu ajutorul a trei mari proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere demarate și implementate de echipa condusă de tânărul primar liberal Liviu Dulgheru. Un număr de 66 de străzi din comună vor fi modernizate astfel cu ajutorul unor fonduri alocate de la bugetul local și de la bugetul de stat. În acest sens, primul proiect despre care facem vorbire este cel care se referă la modernizare prin asfaltare a străzilor din comună pe o lungime de 3,4 kilometri, un proiect în valoare de  10.059.565.94 lei cu TVA fondurile necesare fiind asigurate din bugetul local și cu ajutorul unui credit bancar. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis deja în luna octombrie a.c, constructorii având la dispoziție 24 de luni să le finalizeze. În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate străzile Mestecăniș, Lăcrămioarei, Irisului, 1 Decembrie  Tudor Vianu, Lucian Blaga, Soarelui, Cocor, Măcieș și strada Academiei. De asemenea în cadrul unui proiect finanțat prin Compania Națională pentru Investiții (CNI), Primăria Valea Lupului va demara reabilitarea și modernizarea străzilor afectate de calamități, de inundațiile și alunecările de teren din anul 2021. Valoarea proiectului este de 25.042.586,22 lei cu TVA și vor fi reabilitate străzi pe o lungime de 5,6 km. Astfel, vor fi reabilitate străzile Petuniei, Spicului,Cetinei, Luminii,  Caisei, Fagului, Prieteniei, Teilor, Cicoarei, Plăieșilor, Pinului, Unirii, Zmeurei, Primăverii, Orientului, Toamnei, Împăcării, Lacului, Magnoliei, Fundac Magnoliei, Ion Minulescu și Mircea Eliade.

Zeci de străzi asfaltate și Programul ‘’Anghel Saligny”

De asemenea, Primăria comunei Valea Lupului a mai obținut o finanțare importantă și prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Contractul de finanțare are o valoare de 14,3 milioane de lei.   Proiectul prevede modernizarea a 34 de străzi, cu o lungime totală de 7 kilometri. În acest lot au fost incluse străzile Rozelor, Calistrat Hogaș, Margaretei, Păpădiei, Mihai Eminescu, Privighetoarea, Garabet Ibrăileanu, George Coșbuc, Petre Țuțea, Laleleor, Crinului și Mușcatei, Măcrișului, Trandafirilor, Bisericii, Narcisei, aleea Decebal, aleea Traian, dar și străzile Chiorchinilor, Bradului, Arțarului, Amurgului, Albinei, Bacovia, Orhideei, Vulturilor, Stejar, Labirint,  Fundac Aluniș, Fundac Toporaș, Fundac Busuioc, Fundac Brădeț, Fundac Turturelelor și stradela Zmeurei. ‘’Știu că drumurile reprezintă o solicitare permanentă a celor care locuiesc în Valea Lupului. Din păcate, banii sunt o problemă. Ne permitem să asfaltăm puțin câte puțin în fiecare an. Acesta-i adevărul, dar facem eforturi să găsim și alte surse de finanțare care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele asumate! Am preferat să asfaltăm străzile pe care există deja toate utilitățile. Așa e logic. Avem noroc și de vremea de afară, încă se poate lucra, sperăm să finalizăm lucrările chiar înainte de termen!’’, a declarat primarul Liviu Dulgheru.

Model de dezvoltare la Valea Lupului. Primăria a ridicat de la zero o școală și o grădiniță

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.