Infectioase: masuri speciale pentru Coronavirusul din China

2359
Carmen Dorobat

@ Spitalul Clinic de Boli Infectioase Sfanta Parascheva  din Iasi a primit dispozitii speciale in cazul in care va depista pacienti imbolnaviti cu noua tulpina de Coronavirus din Wuhan-China

In cazul in care se vor inregistra si la Iasi pacienti imbolnaviti cu noua tulpina de Coronavirus descoperita in Wuhan China, acestia nu vor ramane la Iasi ci vor fi izolati si transportati in conditii speciale la Bucuresti. Astfel, toate spitalele din Iasi sunt obligate sa trimita pacientii respectivi la Spitalul de Boli Infectioase care dupa aceea ii va transporta la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals. „Nu avem nici un caz in Romania. Dar, in situatia in care  vom avea un pacient infectat cu acest virus vom fi obligati sa-l izolam si sa-l trimitem la Matei Bals. Noi la Iasi suntem numai statie de transfer pentru astfel de cazuri”, a declarat prof.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva.

Noul virus a provocat deja zeci de morti in orasul Wuhan. China a anuntat insa in urma cu cateva  ore ca a izolat tulpina si este pe cale sa dezvolte un vaccin.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.