Coruptul Aivanoaei secretar de stat la Sanatate? Rocada penalilor in Guvern

1745
Alin Aivanoaei
Alin Aivanoaei

@ Cum suna lozinca penelistilor: „Fara penali in functii publice”? @ De cateva zile numele lui Alin Aivanoaei, presedinte al organizatiei municipale al PMP este vehiculat pentru ocuparea unei functii de secretar de stat la Ministerul Sanatatii @ Aivanoaei ar urma sa ocupe aceasta functie cu sprijinul PMP @ „De unde ati auzit acest lucru? Deocamdata nu s-a discutat nimic”, a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi

Incepe rocada coruptilor in Guvernul Romaniei? De cateva zile in mediile politice ale Iasului numele lui Alin Aivanoaei, condamnat pentru coruptie, este vehiculat pentru ocuparea unui post de secretar de stat la Ministerul Sanatatii, cu sprijinul PMP. Un astfel, de post i-ar fi revenit liderului PMP Iasi, Petru Movila in urma discutiilor purtate pentru sustinerea noului Executiv. Potrivit acestor negocieri Movila ar putea sa sustina un secretar de stat  la Sanatate deoarece este si membru permanent al Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor. Avand la dispozitie acest post, Petru Movila a primit propunerea de a-l sustine pe Aivanoaei. Propunerea i-a venit din partea unui grup de interese local, cu afaceri in industria farmaceutica. „De unde ati auzit acest lucru? Deocamdata nu s-a discutat nimic. Foarte multa lume se agita in aceasta perioada pentru functii”, a spus deputatul Petru Movila.

Condamnat pentru coruptie, diploma universitara la 40 de ani..”la privat”

O eventuala numire a lui Aivanoaei, in prezent presedinte al organizatiei municipale a PMP pe o functie de secretat de stat ar fi revoltatoare din cel putin doua puncte de vedere. Astfel,  asa cum am aratat in  mai multe randuri in editiile anterioare, Aivanoaei este condamnat pentru coruptie in baza unui acord de recunoastere semnat cu procurorii DNA Iasi. Aivanoaei a fost condamnat pentru neglijenta  in serviciu si fals intelectual printr-un acord de recunoastere a vinovatiei. Acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei. Astfel, Aivaonaei a semnat acordul de recunoastere a vinovatiei in fata procurorilor DNA Iasi la data de 21.12.2015 iar intelegerea a fost confirmata de judecatorii ieseni de la Tribunal la data de 9.02.2016. Aivanoaei a fost condamnat in dosarul in care mai multi sefi din Consiliul Judetean Iasi au fost acuzati si trimisi in judecata de DNA Iasi deoarece ar fi platit ilegal firmei Laser Co o serie de materiale de prezentare a judetului (albume, pliante etc).

Ce studii are?

Organizatia judeteana a PMP a refuzat sa ne puna la dispozitie CV-ul lui Aivanoaei dar l-am putut obtine de la Consiliul Judetean unde acesta a fost consilier pana acum doua luni cand si-a dat demisia. Nu putem afla din acest CV unde a urmat liceul Aivanoaei desi sursele noastre ne-au spus ca a copilarit intr-o localitate rurala din Vaslui. Din CV reiese ca Aivanoaei a inceput studiile superioare la 35 de ani la Universitatea Petre Andrei, institutia de invatamant superior despre care DNA Iasi a aratat ca-ti face rost de o diploma chiar daca nu te prezinti la cursuri dar numai daca platesti bine. Deci, Aivanoaei a ”finalizat” studiile superioare la 39 de ani fiind ”licentiat” in economie. In final, trebuie sa precizam ca in PMP Iasi sunt destui membri cu studii medicale care ar putea ocupa o functie de secretar de stat la Ministerul Sanatatii. Printre acestia se numara fostul deputat Camelia Bogdanici, de profesie medic oftalmolog.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.