Cum au dispărut înregistrările radar cu un milionar care gonea cu 136km/h în localitate

1804
Victor Deleanu
Victor Deleanu

@ IPJ Iași pare să fi înființat o divizie specială care să lucreze in folosul milionarilor sau a fiilor acestora @ Fiii milionarilor rămân cu permisul de conducere deși sunt prinși circuland cu peste 100 km/h în localitate @ Cum îi salvează IPJ Iași condus de Costel Gîtlan? @ În cazul lui Tiberiu Echimov, fiul lui Ioan Echimov supranumit ‘’Regele Asfaltului’’, agentul de poliție Alexandru Vasilache nu a semnat procesul verbal astfel incat suspendarea permisului a fost anulata de instanță @ În ediția de astăzi, prezentam in premieră, cazul lui Victor Ion Deleanu unul dintre patronii SC Cotnari SA, prins cu 136 km/h în localitate, IPJ Iași a ‘’pierdut’’ înregistrarea radar astfel încât suspendarea dreptului de a conduce autovehicule a fost anulată de instanță

Cum se mai pun în mișcare roțile în IPJ Iași când trebuie să-și păstreze permisul de conducere milionarii sau fiii acestora deși au fost prinși circulând cu peste 100km/h în localitate! În cazul lui Tiberiu Echimov, (caz prezentat într-o ediție anterioară) agentul de poliție a ’’uitat’’ să semneze procesul verbal. În cazul lui Victor Ion Deleanu, unul dintre patronii SC Cotnari SA fiul lui Constantin Deleanu fondatorul cunoscutei companii viticole, IPJ Iași a ‘’pierdut’’ înregistrarea aparatului radar, singura probă care atesta faptul că afaceristul a circulat cu viteza de 136 km/h in localitate. Astfel, în data de 1.02.2022, Victor Deleanu își conducea bolidul Porche nou-nouț cu o putere de 500 cai putere pe E 583 dinspre Pașcani spre Iași. La ora 16: 23 este oprit de agentul Gabriel Hurmuzachi care constată că Victor Ion Deleanu a depășit viteza legală cu 66 km/h deoarece circula cu 136km/h pe un sector de drum cu o limitare de 70km/h. Acum începe circul sancțiunilor aplicate de agentul de la rutiera Gabriel Hurmuzachi. Astfel, Codul Rutier prevedea atunci că, o astfel de abatere se sancționeaza cu 9-20 puncte amendă si cu suspendarea permisului de aducere pentru o perioadă de 90 de zile. Adică, Victor Ioan Deleanu ar fi putut sa primească o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei la care se adauga suspendarea dreptului de a conduce autovehicule. Dar, lui Gabriel Hurmuzachi i se face milă de bietul milionar cu Porche electric nou-nouț cu numere roșii și îi aplică doar avertisment deoarece Codul Rutier permite si acest lucru. Nu are încotro si dispune si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o periodă de 90 de zile. Mai departe, ca si in cazul lui Tiberiu Echimov, IPJ Iasi condus de Costel Gitlan si serviciul rutier condus de Mihai Soric fac posibil ca Victor Deleanu să-și pătreze și permisul.

Gîtlan spune că s-a pierdut înregistrarea radar

Ca și Tiberiu Echimov, Victor Deleanu se adresează justitiei si obtine anularea procesului verbal de contraventie, cu sprijinul IPJ Iași. De data aceasta nu au ‘’uitat’’ sa semneze procesul verbal, fapt care l-a ajutat pe tânărul Echimov. De data aceasta, Gîtlan anuntă judecatorii că s-a pierdut inregistrarea radar in care Victor Deleanu a fost filmat circulând cu 136km/h în localitate. Și de data aceasta, ca și in cazul lui Tiberiu Echimov, Costel Gîtlan si jurista IPJ Andreea Istrare trimit la instanta o adresa in care solicita anularea sancțiunilor aplicate de agentul de la Rutieră. ‘’Din cauza unor motive tehnice nu putem depune la dosarul cauzei înregistrarea video care suprinde încălcarea limitei legale de viteză de către petent. În acest context înțelegem să achiesăm la pretențiile clientului și în consecință vă rugăm să pronunțați o hotărâre in baza acestei recunosteri respectiv admiterea plangerii si anularea procesului verbal de contraventie’’, se arată în adresa respectivă.

Am dorit să-l intrebam pe Costel Gîtlan seful IPJ Iași cum de se întâmplă sa nu se semneze procesul verbal de contraventie si sa se piarda inregistrarea radar numai in cazurile fiilor de milionari dar acesta nu ne raspunde la telefon. Directia Generala de Protectie Internă si Directia Generală Anticorupție nu au nimic de spus? Sau așteaptă cu toții pensiile speciale de serviciu pe care cei mai mulți le primesc chiar dacă nu au împlinit 50 de ani? Sa mai precizam ca Victor Deleanu a obtinut de lPJ Iasi si cheltuieli de judecata de 1.000 lei (vezi aici). Doar nu plătesc Gitlan, Istrate, Soric sau Hurmuzachi din buzunarele lor.

Șeful Poliției l-a scăpat pe băiatul unui milionar prins cu 120 km/h în localitate. Documente

 

Constantin MAZILU

 

1 COMENTARIU

  1. Într-o altă dimensiune șeful IPJ si al poliției rutiere, ar fi fost suspendat și trimis în fața unui tribunal militar. Etapa următoare sa plece acasă fără pensie specială. Din păcate în aceste funcții de conducere sunt puși în mod voit oameni manipulabili și care vor musamaliza accidente, pierde probe, păstra dosare în sertare pana la expirare termene. Toate acestea sunt cunoscute, tolerate, încurajate. Oare de ce sau mai puțin important de către cine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.