Dezvoltatorii Tolea și Zăpodianu au vândut un bloc care alunecă. ‘’Terenul se surpă, se deplasează treptat’’

26522
Catalin Tudosa si Giani Zapodianu si casa care o ia la vale
Catalin Tudosa si Giani Zapodianu si casa care o ia la vale

@ Locatarii unui imobil cu mai multe apartamente din localitatea Hlincea au dat în judecată firmele dezvoltatorului Tudosă zis Tolea și pe cea a prietenului său Giani Zăpodianu, deoarece le-au vândut locuințe într-o clădire care riscă să se dărâme din cauza aluncărilor de teren @ Deja zidul de susținere s-a rupt pur și simplu dar oamenii au constatat că fuge și terenul de sub clădire iar rețelele de utilități sunt grav afectate @ Locatarii solicit judecătorilor să oblige cele două firme să efectueze toate reparațiile necesare pentru a evita prăbușirea clădirii @ ‘’Terenul de sub casă se surpă, se deplasează treptat. Din această cauză am fost nevoiți să îndreptăm terenul în fiecare an, să îl completăm cu pământ, pentru că s-a deplasat foarte mult odată cu deplasarea zidului’’, se arată în cererea de chemare în judecată

O clădire cu mai multe apartamente vândută de Cat Construct Grup SRL, firma lui Cătălin Tudosă zis Tolea și SC Mega Joop SRL, firma prietenului său Giani Zăpodianu o ia pur și simplu la vale iar proprietarii apartamentelor sunt disperați. Clădirea cu apartamente se află pe strada Ioan Matei nr.71A, în localitatea Hlincea, comuna Ciurea județul Iași. Zidul gros de beton care ar fi trebuit să susțină terenul și care de asemenea împrejmuiește proprietatea s-a rupt pur și simplu din cauza alunecărilor. În zidul gros din beton s-au format găuri prin care poate trece un om. Oamenii au cârpit găurile dar cum era și de așteptat, reparațiile nu au rezistat. ’’La scurt timp de la dobândirea acestor imobile, în termenul de garanție prevăzut de Codul Civi, zidul de beton ce împrejmuiește pe părți și pe partea de vest întreaga construcție, a început să se fisureze, iar gradual, situația s-a înrăutățit, în prezent zidul fiind grav afectat, respectiv prezintă fisuri, găuri și s-a deplasat semnificativ. Am încercat să îl reparăm, am lipit fâșii de sticlă, am lipit zidul în zona deplasată, dar reparațiile nu rezistă cedează’’, se arată în cererea de chemare în judecată (vezi aici).

Fuge și terenul de sub casă

Dar aluncările nu afectează numai zidul. Pentru că zidul de sprijin nu a mai rezistat a început să fugă și terenul sub clădire. La fel de grav este că alunecările au afectat rețelele de utilități, țevile s-au deplasat. ‘’Totodată, precizăm că terenul de sub casă se surpă, se deplasează treptat. Din această cauză am fost nevoiți să îndreptăm terenul în fiecare an, să îl completăm cu pământ, pentru că s-a deplasat foarte mult odată cu deplasarea zidului și a trebuit să scoatem și sa repoziționăm, pavelele de pe terasa din spatele casei. Instalațiile sanitare și de gaz sunt grav afectate. Din acest motiv am solicitat de nenumărate ori sprijinul ApaVital pentru desfundarea canalizării care se blochează cel mai probabil din cauza deplasării terenului. Am schimbat țeava de canalizare. Am observat că poziția contoarelor de gaz s-a mofidicat odată cu țeava care se află în terenul care se surpă’’, se mai arată în cererea de chemare în judecată.

Oamenii judecătorilor să oblige cele două firme să efectueze toate reparațiile necesare pentru a evita prăbușirea clădirii. De asemenea, aceștia solicit judecătorilor să aprobe efectuarea unei expertize pentru a stabili care sunt cauzele care au dus la acest dezastru și dacă există riscul ca întreg imobilul să se dărâme.

Afacere Tolea-Giani

 Tolea si Giani Zapodianu
Tolea si Giani Zapodianu

Terenul pe care a fost construită clădirea, o suprafață totală de 5.500 mp a fost vândut pe data de 5 mai 2017 de firma lui Tolea, SC Cat Construct Grup SRL către SC Mega Joop SRL pentru suma de 165.000 euro bani pe care trebuia să-i achite până la data de 29 iunie 2018. S-a ajuns în situația ca apartamentele să fie vândute de ambele firme deoarece Zăpodianu nu a plătit terenul în termenul stabilit. Tolea este un cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași. Acesta a construit cartierul Vișoianu iar în prezent ridică Poitiers Towers. George Zăpodianu zis Giani este un dezvoltator de talie mai mică. Acesta a construit blocuri cu câteva nivele tot în zona Ciurea.

Turnurile lui Tolea de pe Poitiers au fost retezate. Dezvoltatorul nu a respectat autorizația

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.