Directorii PSD zboara din functii. Birliba de la Spiridon si Oprisanu de la Socola primii pe lista

9264

@ Liberalii ieseni nu sunt dispusi sa-i mentina pe functii pe directorii de institutii care au fost sustinuti de PSD @ S-a decis pana acum schimbarea functie a managerului Spitalului Sfantul Spiridon, Ioan Birliba a celui de la Socola @ Vor fi schimbari la Fisc, la APIA si asa mai departe

Noua guvernare liberala nu este dispusa sa-i mentinta pe functii pe directorii de institutii deconcentrate care au fost sustinuti politic de PSD pentru a se cocota  pe un post bine platit din banii statului. Astfel, printre primii directori din Iasi care vor fi schimbati de PNL se numara Ioan Birliba, directorul Spitalului Sfantul Spiridon dar si Gabriel Oprisanu, managerul Institutului Socola. Rocada incepe cu acestia deoarece acestia sunt cel mai usor de schimbat avand in vedere ca pana si fostul ministru PSD Sorina Pintea s-a aratat nemultumita de  cei doi. Astfel, cele doua spitale au fost verificate de Corpul de Control al ministrului Sanatatii si s-au gasit suficiente deficiente care sa duca la schimbarea celor doi directori. De altfel, Sorina Pintea s-a exprimat public intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi ca nu era multumita de activitatea lui Birliba (vezi aici). Sorina Pintea nu a mai apucat sa-l schimbe pe Birliba. In ceea ce priveste Institutul Socola, aici controlul a fost realizat dupa verificarile de la Spiridon.

Movila lupta pentru Birliba

Birliba a reusit sa se mentinta pe functie si datorita sustinerii acordate de deputatul PMP, Petru Movila, membru al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor. De altfel, Movila a aflat ca Birliba urmeaza sa fie schimbat si de aceea in aceasta perioada se agita peste tot sa-si salveze prietenul de la Spiridon. Sansele acestuia sunt foarte mici deoarece la impartirea functiilor, PMP Iasi a primit un post de secretar de stat la Ministerul Sanatatii, un post de subprefect, un post de director regional al unei companii nationale si un post de director al unei institutii  cu atributii in domeniul sanatatii (DSP, CJAS). Postul de director de la Spiridon le revine liberalilor care vor numi pe functie un manager cu experienta.

Schimbari peste tot

Maricel Popa, presedintele PSD Iasi nu a fost in stare sa schimbe directorii liberali in ultimii trei ani. De aceea directori liberali precum Anghel Ficu de la AFIR au ramas pe functii. In schimb, dupa cum s-a mai spus, liberalii vor face schimbari. Printre cei care vor mai fi ”remaniati” se mai numara Sergiu Jitareanu- directorul APIA, Marian Bosianu-directorul Fiscului, directorul Vamilor- Dan Ceausu, directorul Administatiei Bazinala de Apa – Cristian Nechifor etc. Pentru functia de prefect PMP il sustine pe Marian Tudoran. Deocamdata nu se stie daca se vor face schimbari la nivelul institutiiilor cu atributii in siguranta si ordinea publica (IPJ, Pompieri, Jandarmerie). Potrivit unor surse exista sanse foarte mici ca la aceste institutii sa fie operate schimbari. Vom reveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.