DNA a descins în cea mai bogată comună din România. Primarul i-a dat teren fratelui pe baza mărturiei socrului

13149

@ În dosarul nr.79/P/2017 procurorii DNA  cercetează modul în care primarul comunei Miroslava, Dan Niță l-a pus în posesie pe o suprafață de 5.000 de metri oe fratele său Gheorghe @ Terenul valorează sute de mii de euro aflându-se într-o zonă rezidențială la granița cu municipiul Iași @ Fiul lui Niță, Bogdan Niță este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Miroslava

Primarul celei mai bogate comune din țară va avea de oferit în perioada următoare unele explicații în fața procurorilor DNA. Este vorba despre comuna Miroslava din județul Iași, declarată oficial de Ministerul Dezvoltării ca fiind cea mai bogată comună din țară deoarece a realizat anul trecut  venituri proprii de peste 56 milioane lei. Recent procurorii DNA Iași au ridicat o serie de documente de la Primăria Miroslava. Asta deoarece  primarul Miroslavei, Dan Niță este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu deoarece i-a dat fratelui său Gheorghe Niță un teren de 5.000 metri pătrați într-o zonă rezidențială dezvoltată aflată la granița cu municipiul Iași. Procurorii DNA s-au sesizat în acest caz deoarece pentru a-i da respectivul teren fratelui său Dan Niță a anulat un titlu de proprietate valid emis anterior pe numele familiei Dascălu.

A crezut că toți moștenitorii sunt morți

Astfel, Dan Niță nu a ținut cont de faptul că anterior fusese emis titlul de proprietate nr. 82937/1993 pentru suprafața de 5.000 metri pătrați, în Valea Adâncă, în spatele  spatele showroom-ului Expo Confort Mobila, în favorea lui Petru Dascăl. Acesta a vrut să profite de faptul că Petru Dascăl a decedat pe 25 ianuarie 1999, omițând însă faptul că acesta avea și moștenitori. După moartea lui Petru Dascăl, terenul a fost moștenit de fiul acestuia Eugen Dascăl. Între timp a murit și Eugen Dascăl iar proprietatea a fost moștenită de nepoți și anume de Constantin Mircea Gavrilescu de profesie medic psihiatru și Loredana Lăpușneanu, cadru didactic la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

I-a transferat teren fratelui cu ajutorul socrului

Niță l-a împroprietărit pe fratele său în capătul cartierului CUG al municipiului Iași în condițiile în care fratele său depusese recent o cerere pentru a  i se retroceda o suprafață de teren pe un câmp în satul Valea Ursului acolo unde astfel de proprietăți nu au o valoare foarte mare. „Subsemnatul Niță V. Gheorghe rog să fiu pus în posesie prin reconstituire cu suprafața de 0,54 ha teren situat în tarlaua Ursului care nu a fost în registrul agricol. Menționem că defunctul Niță Vasile (tatăl lui Dan Niță primarul Miroslavei și a lui Gheorghe Niță-n.r) a avut în proprietate în această tarla 1,5 hectare din care am primit un hectar. De asemenea solicit ca în vatră sat Uricani să mi se restituie  0,22 hectare”, se arată în cererea lui Gheorghe Niță.

Cu toate acestea Gheorghe Niță nu a putut dovedi cu documente că  ar mai avea de luat încă 0,72 hectare din moștenirea tatălui său și a probat cu martori. Martorii prezentați de Gheorghe Niță sunt însă Constantin Mahu, socrul primarului Dan Niță, și Ioan Bandac, prieten al familiei edilului din Miroslava. Contactat telefonic de Dezvăluire.ro, Dan Niță a refuzat să comenteze decizia DNA de a demara o investigație la Primăria Miroslava.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.