Doi notari și un avocat în combinații imobiliare ilegale cu interlopi. Adrian Corduneanu trimis în judecată

14124
Adrian Corduneanu, sotia si notar Costin
Adrian Corduneanu, sotia si notar Costin

@ Dosarul în care interlopul Adrian Corduneanu, notarii Răzvan Costin și Daniel Bogdan Florea precum și avocatul Ionuț Florin Crâșmaru au fost trimiși în judecată pentru înșelăciuni imobiliare a trecut de Camera Preliminară a Curții de Apel Iași urmând judecata pe fond @ Prejudiciul calculat de procurorii DIICOT în acest dosar este de circa 2,8 milioane euro, paguba fiind suferită de bătrâni care aveau de moștenit bunuri imobiliare valoaroase și pe care cei trimiși în judecată i-au păcălit

În ciuda unor neclarități identificate, în urmă cu câteva săptămâni de judecători în rechizitoriu, dosarul în care cunoscutul interlop Adrian Corduneanu dar și notarii notarii Răzvan Costin și Daniel Bogdan Florea precum și avocatul Ionuț Florin Crâșmaru au fost trimiși în judecată pentru înșelăciuni imobiliare, a trecut ieri de Camera Preliminară a Curții de Apel Iași urmând a se trece la judecata pe fond. Asta în cazul în care decizia Curții de Apel Iași nu va fi atacată iar judecătorii Înaltei Curți nu vor lua o altă decizie. În acest dosar au fost prejudiciați simpli cetățeni care aveau de moștenit bunuri imobile valoaroase. Membrii grupului infracțional îi contactau, obțineau de la aceștia procurori de vânzare și reprezentare, înstrăinau bunurile la valoarea de piață iar adevărații proprietari primeau sume infime de bani. Procurorii DIICOT au stabilit că prejudiciul produs acestor persoane se ridică la circa 2,8 milioane euro. ‘’Principiul de bază al activității infracționale a fost identificarea unor persoane titulare ale unor drepturi reale asupra unor imobile sau care aveau vocație la obținerea unor astfel de drepturi. Această acțiune era imediat urmată de contactarea persoanelor vătămate și inducerea acestora în eroare, pentru a fi convinse să emită o împuternicire notarială în favoarea liderului grupului infracțional organizat, care să îi ofere acestuia aparența de legitimitate pentru tranzacționarea drepturilor respective și însușirea sumelor de bani. Astfel, inducerea în eroare se realiza prin prezentarea ca adevărată a unei situații de fapt cu privire la care membrii grupului aveau de la început formată rezoluția infracțională în sensul că este mincinoasă, respectiv că liderul grupului va acționa precum un mandatar de bună-credință, iar activitățile sale vor profita mandantului, în timp ce, în realitate, unicul scop al membrilor grupului era prejudicierea mandantului, fie prin tranzacționarea bunurilor imobile ale acestuia, în mod fraudulos, între membrii grupului, fie prin valorificarea drepturilor mandanților către terți și însușirea sumelor de bani astfel obținute’’, se arată în rechizitoriu.

Cei doi notari și avocatul Crâșmariu sunt acuzați că au contribuit la întocmirea și autentificarea documentelor prin care au fost înșelate părțile vătămate. Notarul Bogdan Daniel Florea este suspect de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Asta deoarece în data de 22.03.2019 ar fi parafat vânzarea ilegală a unui teren de pe șes Bahlui. Vânzătoarea este o anume Elena Graur care a pretins că este moștenitoarea Elenei Sandu. Elena Graur este fiica Elenei Sandu dar defuncta nu i-a lăsat averea. Printr-un testament Elena Sandu a lăsat averea unui apropiat, un bărbat. Notarul Bogdan Daniel Florea nu a consultat registrul național al testamentelor și i-a permis Elenei Graur să vândă terenul după dezbaterea moștenirii, prin Anexa 24. Adrian Corduneanu este acuzat printre altele și de spălare de bani. Asta deoarece ar fi spălat circa 200.000 euro proveniți din cămătărie prin afacerile imobiliare identificate de procurori. De asemenea a fost trimisă în judecată și soția lui Adrian Corduneanu, Ramona dar și soția Carmen Mihalcea. Potrivit procurororilor DIICOT, grupul infracțional a fost constituit și inițiat de un anume Cătălin Sandu, un procurator imobiliar mărunt.

Bombă! Adrian Corduneanu , doi notari și un avocat trimiși în judecată în dosarul țepelor imobiliare

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.