‘’Dosarul Amanta’’ la final. Nichita către șeful Politiei Locale: ‘’Ești un dobitoc, nu-mi explica’’

36634
Adina Samson si Gheorghe Nichita
Adina Samson si Gheorghe Nichita

@ Curtea de Apel Iași a finalizat judecarea apelului în ‘’Dosarul Amanta’’, dosarul în care fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată pentru că a folosit Poliția Locala pentru a-și urmări amanta, o angajata a primariei pe nume Adina Samson @ În acest dosar, Tribunalul Iași l-a condamnat pe Nichita la o pedeapsă de 5 ani si 2 luni de închisoare iar Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani si 5 luni @ Dosarul este plin de interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate de Gheorghe Nichita și Liviu Hliboceanu, discutii din care reiese clar că fostul primar dădea ordine strice sefului Politiei Locale pentru a o supraveghea pe Adina Samson

Magistrații Curții de Apel au finalizat judecarea apelului în ’’Dosarul Amanta’’, dosarul în care fostul primar al municipiului Iași a fost trimis în judecată deoarece a ordonat in mod abuziv ca angajatii Poliției Local să-i supravegheze amanta, o funcționară din primărie pe nume Adina Samson. În cazul în care nu va suferi o nouă amânarea, pronunțarea sentinței definitive se va face pe data de 30 iunie a.c (vezi aici). Reamintim ca in acest dosar, pe data de 29 septembrie 2020, Tribunalul Iași l-a condamnat pe Gheorghe Nichita la o pedeapsă de la o pedeapsă de 5 ani si 2 luni de închisoare iar Liviu Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani si 5 luni. ‘’În perioada 25.12.2013 – 30.04.2015, inculpatul Nichita Gheorghe l-a determinat pe inculpatul Hliboceanu Liviu  să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin folosirea necorespunzătoare a resurselor materiale și umane al Poliției Locale a Municipiului Iași, respectiv să dispună personal sau cu ajutorul funcționarilor Poliției Locale a Municipiului Iași să efectueze activități de investigații în teren sau de supraveghere operativă cu privire la numita  Samson  Adina și persoanele din anturajul acesteia. Ca urmare a instigării primarului Mun. Iași, inculpatul Hliboceanu Liviu în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu aferente funcției de director general adjunct și ulterior de director general al Poliției Mun. Iași, a îndeplinit în mod defectuos activitatea de organizare, planificare, conducere și control a activității instituției, dispunând agenților de poliție locală din subordine efectueze activitățile de investigații în teren sau de supraveghere operativă solicitate, ceea ce a avut drept consecință prejudicierea intereselor legale ale Poliției Locale a Municipiul Iași și producerea unei pagube în cuantum de 13.429,13 lei, fiind obținut prin săvârșirea infracțiunii, pentru inculpatul Nichita Gheorghe, un folos nepatrimonial necuvenit costând în informațiile rezultate din activitățile de investigații în teren și de supraveghere operativă dar și un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 58.142,85 lei’’, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Nichita către șeful Politiei Locale: ‘’Esti un dobitoc’’

După cum spuneam și mai sus, dosarul este plin de interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate de Gheorghe Nichita și Liviu Hliboceanu, discutii din care reiese clar că fostul primar îi spunea pas cu pas ce sa facă fostului șef al Politiei Locale pentru a o supraveghea pe Adina Samson. Mai mult decat ata, în cazul în care nu era multumit de activitatea lui Hliboceanu, Nichita nu ezita să-l jigneasca. O astfel de discutie s-a purtat pe data de 29.12.2012.

 

Nichita Gheorghe : De cât timp o ajuns acasă? (se refera la Adina Samson-n.r)

Hlibocenu Liviu: Îî, nu… nu știu exact de cât timp o ajuns, c-o văzut-o la balcon.

Nichita Gheorghe: Păi vezi că stai ca fraieru’ acolo, mă. Băi Liviule, băi… băi Liviule, nu mai îmi explica nimica, mă! Nu mai îmi explica nimica! Nu-mi explica că tu, ca șef al Poliției Locale, ești un dobitoc! Nu-mi explica treaba asta, că-s sătul de treaba asta!” (ora 16:22) (procesul verbal atașat la dosar în vol. 9, filele 33-34)

Peste câteva ore

Nichita Gheorghe: Ce mai … vești mai ai?

Hliboceanu Liviu : Îs aici. Îi acasă. Noi rămânem aici.

(…)

Hliboceanu Liviu: Deci, stau și la noapte și…

Nichita Gheorghe : Lasă, băi! Vorbești prea mult, bă!

Nichita Gheorghe : Da. Nu fi dobitoc în halu’ ăsta chiar, băi băiete!” (ora 17:35)

Reamintim ca Gheorghe Nichita a fost eliberat conditionat din inchisoare in septembrie anul trecut, după numai un an de închisoare în condițiile in care acesta avea de executat o pedeapsa de 5 ani de închisoare pentru ca a luat mita de la compania bucureșteană UTI Grup.  În aceste conditii, în cazul in care pedeapsa de 5 ani si 2 luni stabilita de Tribunal va ramane definitiva este posibil ca Nichita sa revina in inchisoare.

Constantin MAZILU

Cum a scăpat Nichita de pușcărie: a fost paraclisier la capelă și a plătit 5.500 euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.