Cele mai fine sortimente de vinuri moldovenesti vor fi degustate la Iasi. Incepe Festivalul Vin la Cultura

2028

@ Evenimentul va avea loc in zilele de 22 si 23 septembrie la Palas Mall- Atrium @ Pe langa marii producatori de vin din Moldova vor sosi la Iasi si o serie de mici producatori ale unor sortimente unice de vin din podgoriile particulare de peste Prut

Asociatia micilor producatori de vinuri din Moldova a transmis printr-un comunicat de presa ca va participa la Festivalul de vin și gastronomie ”Vin la Cultura”, organizat la Iasi de WineCulture. Astfel, pe langa marii producatori de vinuri din Republica Moldova, care au ajuns sa fie binecunoscuti consumatorilor romani, o serie de mici producatori moldoveni si-au unit efortul pentru a educa consimatorii de vin si a promova dezvoltarea afacerilor mici in vinificatie. Majoritatea dintre membrii Asociatiei si-au inceput activitatea dupa anul 2006, atunci cand a fost impus primul embargo rusesc pentru vinul moldovenesc. ”Producatorii mici din Republica Moldova fac anual cateva mii de sticle de vin. Produsele acestor crame au ajuns sa fie atât de bune, incat, la concursurile internationale mereu sunt premiate cu medalii de aur si argint”, a transmis Asociatia micilor producatori de vinuri din Moldova in comunicatul de presa.

Vor putea fi degusatate „vinurile de autor” ale 6 mici producatori din Republica Moldova: AtU Winery, Carpe Diem, Equinox, Sava Wines, Vinaria Dac si Domeniile Pripa.
Festivalul de vin si gastronomie ”Vin la Cultura” este la a doua editie si are ca obiectiv raspandirea culturii vinului de calitate in marile orase din Romania. Evenimentul este sustinut de Wine of Moldova, USAID Moldova, Sweden Embassy si Wine Culture.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.