Exclusiv! Hotii au spart Finantele. Casieriile au fost gasite devastate

1142

@ Sediul de pe bulevardul Nicolae Iorga al Administratiei Finantelor Publice Iasi a  fost spart in noapte zilei de 15- 16 august @ In cladire functioneaza casieriile pentru colectarea taxelor si impozitelor de la persoanele fizice dar si administratia  regionala pentru contribuabilii mijlocii @ „Din primele cercetari efectuate s-a constatat faptul ca mai multe bunuri ar fi fost ravașite și nu ar fi fost sustrase bunuri sau inscrisuri. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarșirii infracțiunii de tentativa de furt calificat, iar cercetarile continua”, a declarat Ioana Bilea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi

Hotii au spart cladirea Finantelor in noaptea de 15-16 august adica in noapte dintre cele doua zile in care bugetarii au fost liberi dupa care a  urmat week-end-ul alcatuindu-se astfel o alta mini-vacanta. Astfel, luand probabil in calcul faptul ca incidentul nu va fi constatat decat astazi 19 august cand salariatii Fiscului au revenit si ei la serviciu hotii  au intrat prin efractie in cladirea Finantelor de pe bulevardul Nicolae Iorga in noaptea de miercuri spre joi. Numai ca  cineva a observat ceva suspect si in dimineata zilei de 16 august a alertat Politia. Mai multe incaperi din cladire au fost devastate inclusiv casieriile deoarece hotii cautau cel mai  probabil bani sau alte bunuri de valoare. „In dimineața de 16 august a.c., am fost sesizați de un barbat de 36 de ani, cu privire la faptul ca in noaptea de 15 spre 16 august a.c., persoane necunoscute au patruns in sediul unei instituții din mun Iași. Din primele cercetari efectuate s-a constatat faptul ca mai multe bunuri ar fi fost ravașite și nu ar fi fost sustrase bunuri sau inscrisuri. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarșirii infracțiunii de tentativa de furt calificat, iar cercetarile continua”, a declarat Ioana Bilea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Ce s-a furat?

In aceasta cladire functioneaza serviciile de colectare a taxelor si impozitelor pe care le platesc persoanele fizice (registru contribuabili, declaratii fiscale si gestionare dosare fiscale, evidenta platitori, compensari-restituiri, precum si colectare si executare) dar si si administratia regionala pentru contribuabilii mijlocii. Dupa cum s-a vazut purtatorul de cuvant al IPJ Iasi a declarat ca  ”nu ar fi fost sustrase bunuri sau inscrisuri” dar inca se fac cercetari se se stabileasca cu exactitate acest lucru. In aceste conditii l-am intrebat pe Marian Bosianu directorul Directiei Regionale de Finante daca s-a furat ceva din cladire. „Va rog sa formulati in scris o cerere si va vom raspunde”, a spus Marian Bosianu.

Finantele: nu s-a furat nimic

Directia Regionala de Finante ne-a transmis in scris ca nu s-au inregistrat decat distrugeri. ”In dimineața zilei de 16 August 2019 persoane străine au intrat prin efracție în sediul ANAF de pe bulevardul Nicolae IORGA al municipiului Iași. Au fost produse doar pagube materiale (spart geam termopan, deteriorat ramă geam aluminiu, forțat broască ușă interioară) și au fost deranjate câteva birouri. Nu lipsesc documente sau sume de bani din încasările de la persoanele fizice și / sau juridice. Paza obiectivului era asigurată de către SC SGP SRL”, a transmis Fiscul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.