Jaf in magazinele LaDoiPasi. Au disparut incasarile din ultimele luni

2114

@ ‘’Banii nu sunt depusi in cont, nu se cunoaste destinatia lor. Platile in casierie nu se efectueaza pe baza unei aprobari aprobari prealabile a administratorului judiciar’’, se arata intr-o cerere depusa la Tribunal de administratorul judiciar al firmei L&D Marketing societatea care a amenajat in Iasi un numar de 7 magazine LaDoiPasi @ S-a mai constatat ca societatea mai are deschise doar 3 magazine

Statul a decis sa preia controlul asupra firmei care L&D Marketing societatea care patroneaza o parte din magazinele LaDoiPasi (franciza Metro) din  municipiul Iasi. Asta deoarece aceasta societate a intrat in insolventa iar administratorul afacerii Daniel Constantin Ionita refuza sa colaboreze cu autoritatile si mai mult decat atat s-ar parea cabaga in buzunare toti banii in incasari.

 

.In aceste conditii zilele trecute lichidatorul firmei Management Reorganizare Lichidare Iasi a depus la Tribunal (vezi aici) o cerere prin care a solicitat ridicarea dreptului de administrare  celor care conduc afacerea de ani de zile, in frunte cu Ionita. ‘Pâna la data deschiderii procedurii de insolvența, societatea debitoare a desfașurat activitați de comerț în 7 spații închiriate , amplasate in diferite zone ale orașului Iasi sub denumirea de magazine ”La doi pași”, iar in prezent societatea debitoare si-a restrâns activitatea si desfașoara activitați de comerț doar in 3 locații. De la data deschiderii procedurii de insolvența, administratorul judiciar nu are cunoștința de încasarile efectuate de aceste magazine, banii nu sunt depusi in contul de lichidare, nu se cunoaște destinația lor. Plațile prin casierie nu sunt efectuate pe baza unei aprobari prealabile a administratorului judiciar’’ se arata in cererea inaintata judecatorilor.

Magistratii au aprobat cererea si in aceste conditii daca Ionita si oamenii sai nu se vor conforma se vor alege cu un dosar penal. De altfel, exista sanse mari ca Ionita sa refuza sa colaboreze in continuare. Spunem asta deoarece dupa intrarea in insolventa Ionita nu a predate actele contabile. ‘’Dupa data deschiderii procedurii de insolvența, administratorul debitoarei nu a mai pus la dispoziția administratorului statutar actele contabile curente, nu a raspuns in nici un fel notificarilor si adreselor transmise de acesta, astfel încât in prezent nu se cunosc plațile si încasarile efectuate dupa data deschiderii procedurii, fiind in imposibilitatea practica si obiectiva de a supraveghea activitatea debitoarei’’, se mai arata in dosarul de insolventa al SC L&D Marketing SRL.

Gaura de 10 milioane euro

Reamintim ca L&D Marketing patronata de Daniel Constantin Ionita si-a cerut insolventa in luna martie iar potrivit  primului tabel al creantelor aceasta firma a acumulat datorii in valoare de 48.327.994,91 lei (10 milioane euro). Acelasi document mai arata ca in acest fel au luat teapa furnizorii de marfa din magazine dar si bancile comerciale precum OTP Bank care revendica 18 milioane lei. Printre furnizorii care au de recuperat bani se numara cei care distribuie produse din carne, apa imbuteliata, sucuri etc. In total 57 de firme au de recuperat bani de la L& Marketing. De asemenea un numar insemnat de salariati nu  si-au primit banii.

Datorii catre familia Stanescu

In editiile anterioare (vezi aici) am aratat ca Daniel Constantin Ionita s-a imprietenit cu familia Stanescu din Zanea, a cununtat si a botezat o buna parte din membrii familiei pentru a le intra sub piele pentru a profita de ei. Am aratat ca familia Stanescu si-a amanetat tot aurul pentru a-i imprumuta bani lui Ionita. Familia Stanescu nu si-a recuperat banii si s-a inscris in tabelul creditorilor. Astfel, Colea Stanescu are de recuperat 1.300.000 lei iar Dragos Colea Stanescu 1.350.000 lei. Familia Stanescu se lupta si acum in justitie sa-si recupereze banii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.