Firma lui Popa vrea sa lase o primarie fara terenul de fotbal. Aproape un hectar langa Iasi

1965

@ Firma Moldoforest SA, patronata de familia lui Maricel Popa, presedinte al PSD Iasi si al Consiliului Judetean se judeca cu  Primaria Ciurea pentru proprietatea asupra terenului de fotbal @ Este vorba despre o suprafata de 8.472 mp aflata in spatele blocurilor din Lunca Cetatuii, la granita cu municipiul Iasi @ . „Echipa de fotbal joaca pe acest teren deoarece este  in domeniul public al comunei”, a spus Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea

Firma lui Maricel Popa cel care se pretinde un mare  sustinator al sportului vrea sa devina proprietar cu acte in regula pe terenul de fotbal din Lunca Cetatuii. Astfel, SC Moldoforest SA a dat in judecata Primaria Ciurea intr-o actiune de revendicare imobiliara vizand terenul de fotbal din Lunca Cetatuii o suprafata de 8.472 mp aflata in spatele blocurilor din aceasta localitate nu departe de granita cu municipiul Iasi. Un termen de judecata din procesul in care se disputa acest teren de fotbal s-a desfasurat ieri la Tribunal ocazie cu care judecatorii l-au audiat pe Mitica Rebegea, fostul administrator al societatii lui Maricel Popa. Acesta a fost audiat deoarece cunoaste modul in care s-a declansat disputa asupra proprietatii acestui teren. „Incepand cu anul 2013 si pana in 2017 am ocupat functia de administrator special al Moldoforest. Intr-o zi am avut o discutie cu primarul comunei Ciurea legata de taxele si impozitele locale  pe care Moldoforest le datora bugetului local. Am observat ca respectivele impozite priveau si terenul de fotbal care pe atunci era folosit de primarie. Acest teren de fotbal era folosit de ani de zile de primarie si de echipa de fotbal. Primarul sustinea ca terenul este al Consiliului Local. Atunci eu l-am intrebat pe domnul primar de ce trebuie sa mai achite Moldoforest impozit daca terenul este al Consiliului Local? Dupa aceea am verificat si am constatat ca terenul este in inventarul Moldoforest”, a spus Mitica Rebegea. Moldoforest SA este in insolventa iar procesul a fost deschis de admnistratorul judiciar al societatii.

Primar: terenul este al primariei

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Catalin Lupu, primarul comunei Ciurea a aratat ca terenul este in domeniul public al localitatii si a fost introdus dintr-o eroare in proprietatea Moldoforest. „Echipa de fotbal joaca pe acest teren deoarece este  in domeniul public al comunei. Este o actiune deschisa de administratorul judiciar al Moldoforest. Cand s-au facut actele de proprietate pentru bunurile imobile apartinand Moldoforest fostul primar a inchis ochii atunci cand acest teren de fotbal a fost inclus in patrimoniul acestei societati. Asta in conditiile in care dupa cum am spus terenul este in domeniul public al comunei. In plus, de  anul acesta Moldoforest ne-a impus si o taxa de folosinta pentru acest teren”, a spus Catalin Lupu.

Disputa juridica nu a fost transata inca. Judecatorii nu au pronuntat inca o sentinta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.