Fiu de avocați înjunghiat la o petrecere cu odrasle de judecători și procurori. Dosar de omor la Tribunalul Iași

49763
Rafael Maxim
Rafael Maxim

@ Un dosar de tentativă de omor a ajuns la Tribunalul Iași deoarece faptele s-au petrecut la Galați la o petrecere în care au participat copiii unor avocați dar și a unor unor magistrați, martori în această cauză @ Victima a fost înjunghiată la petrecerea respectivă și este fiul unor avocați din Galați

Un dosar de tentativă de omor în care sunt menționate și numele copiilor unor magistrați din Galați a ajuns la Tribunalul Iași după o decizie de strămutare. Autorul faptei este un tânăr de 22 de ani pe nume Justin Budurcă, condamnat în primă instanță la o pedeapsă de 4 ani cu executare. Justin Budurcă l-a tăiat cu un cuțit la gât pe Rafael Maxim, fiul unor avocați din Baroul Galați. Tribunalul Galați l-a condamnat pe Budurcă la o pedeaspă de 4 ani cu executare dar acesta a fost nemulțumit de sentință și a formulat o cerere de strămutare care i-a fost aprobată. În cererea de strămutare Budurcă a arătat că la petrecerea respectivă au participat și Ștefan Ignat și Robert Istrare ai căror părinți sunt magistrați la Curtea de Apel Galați. Ștefan Ignat este fiul judecătoarei Gina Ignat de la Curtea de Apel Galați. De asemenea, la Curtea de Apel Galați activează și judecătorul Marcian Istrate, soția sa fiind procuror. Faptele s-au petrecut anul trecut în noapte zilei dinspre 23 spre 24 august. Cu câteva zile de incident, Budurcă  o hărțuise pe stradă pe prietena lui Rafael. Acest din urma a avut cu Budurcă un schimb de masaje cu amenințări, prin telefon. Auzind că în oraș s-a organizat o petrecere la care era invitat și Rafael, Budurcă s-a năpustit neinvitat și l-a înjughiat. ‘’În noaptea de 23/24.08.2021 în jurul orei 03:00, în curte au pătruns inculpatul Budurcă Justin, martorul Sîrbu Eduard Petrişor şi trei fete, dintre care o cunoştea pe Ursu Patricia, aceştia nefiind însă invitaţi la petrecere. Când a ieşit în curte, l-a observat pe inculpat, s-a speriat, a intrat în panică şi a intrat înapoi în casă. Ia spus lui Maxim Rafael că afară este inculpatul şi l-a rugat să nu iasă afară, pentru a evita orice conflict. Maxim Rafael e mers iniţial la baie, martora a ieşit în curte, apoi la scurt timp a ieşit şi persoana vătămată pentru a vorbi cu inculpatul, dar acesta din urmă a scos un cuţit din buzunar şi l-a tăiat pe Maxim Rafael în zona stângă a gâtului, cu un cuţit sau briceag, având lama de 10-12 cm. După ce inculpatul l-a tăiat pe Maxim Rafael, martorul Sîrbu Eduard l-a împins pe Maxim Rafael cu scopul de a-i despărţi. Întrucât persoana vătămată sângera, au intrat în casă şi au pus pe rană un prosop pentru a opri sângerarea, după care persoanei vătămate i s-a făcut rău, a vomitat şi era foarte slăbită’’, se arată în documentele din dosar.

Budurcă a venit la Iași sperând într-o pedeapsă mai blândă dar judecătorii ieșeni i-au aplicat tot o pedeapsă de 4 ani cu executare. Sentința nu este definitivă și a fost contestata la Curtea de Apel.

Patronul Agrocom Strunga și-a înjunghiat un angajat și l-a abandonat în câmp. Victima în pragul morții

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.