Fiul celui mai bogat ieșean prins în capcana unui mare traficant de droguri. ‘’L-a stricat anturajul’’

3355
Neculai Roșu si Ioan David Zapodeanu
Neculai Roșu si Ioan David Zapodeanu

@ Capul rețelei de traficanți de droguri din dosarul în care a fost arestat și fiul milionarului Ioan Zapodeanu este un anume Neculai Roșu, un personaj condamnat în anul 2015 la 12 ani de închisoare pentru comercializarea de stupefiante @ Și în trecut Neculai Roșu se folosea de tineri naivi pentru a-și distribui drogurile @ ‘’Fiul meu a nimerit  într-un anturaj prost care l-a stricat. Eu nu pot accepta că fiul meu este traficant de droguri. Încă nu știm amploarea dosarului, dar cu siguranță nu pot accepta așa ceva, nici pt copilul meu, nici al altora. Copiii ăștia nici nu știu ce-i cu ei. Dosarul este împărțit se pare, într-un lot sunt traficanții, într-un lot sint 4 minori și 2 majori, printre care și al meu’’, a spus Ioan Zapodeanu

Ioan David Zapodeanu, fiul celui mai bogat ieșean, Ioan Zapodeanu, a picat în capcana unuia dintre cei mai mari traficanți de droguri din zona Moldovei. Este vorba despre Neculai Roșu, personaj care în 2015 primise la Iași cea mai mare pedeapsă pentru trafic de droguri pronunțată până atunci de magistrații ieșeni pentru o asemenea infracțiune și anume 12 ani de închisoare. Neculai Roșu fusese trimis în judecată în anul 2014, într-un dosar în care de asemenea a fost acuzat că a distribuit droguri tinerilor de bani gata. În cele din urmă în anul 2019, Tribunalul Botoșani l-a condamnat la o pedeapsă de 10 ani, 4 luni și 430 zile de închisoare astfel încât este suprinzător că în această perioadă acesta s-a aflat în libertate și a săvârșit infracțiuni după un tipar asemănător celui din anul 2014. Atunci acesta a fost arestat preventiv un an, până în anul 2015 când a reușit să fugă în Spania. A fost prins în Madris și adus în România. Acesta a fost acuzat printre altele că vindea pastille de ecstasy în clubul Skin Muzic Lounge. Într-o scrisoarea de protest adresată ministrului Justiției, Neculai Roșu susținea că a fost victima unei răzbunări a şefului BCCO Iaşi, Gheorghe Zbarnea.

Neculai Roșu
Neculai Roșu

Prinși de un investigator sub acoperire

Ca și în anul 2014, în urmă cu câteva zile Neculai Roșu și complicii săi au fost prinși deoarece un investigator sub acoperire a reușit să se infiltreze printre aceștia. Alături de Neculai Roșu și Ioan David Zapodeanu au mai fost arestați Alexandru Mihai Curcă, Constantin Rotaru, Eduard Paul Mihaiu, Constantin Așchiopoaei, Ioan Buda și Răzvan George Costan. Procurorii DIICOT au stabilit că liderul grupării era Neculai Roșu iar gruparea și-a început activitatea în anul 2023 având tentacule și în Cluj de unde se aprovizionau. Roșu făcea rost de ‘’cristale’’ (3-CMC), dar și cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca, iar, ulterior, prin intermediul complicilor le distribuiau către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ. Ioan David Zapodeanu se afla în rețeaua aceasta de distribuitori, fiind elev la Liceul Sportiv.

Zapodeanu: ‘’L-a stricat anturajul’’

Ioan Zapodeanu este acuzat de coruptie

Contactat telefonic de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, Ioan Zapodeanu ne-a declarat că fiul său a ajuns într-o asemenea situație din cauza anturajului. ‘’Fiul meu a nimerit  într-un anturaj prost care l-a stricat. Eu nu pot accepta că fiul meu este traficant de droguri. Încă nu știm amploarea dosarului, dar cu siguranță nu pot accepta așa ceva, nici pt copilul meu, nici al altora. Copiii ăștia nici nu știu ce-i cu ei. Dosarul este împărțit se pare, într-un lot sunt traficanții, într-un lot sint 4 minori și 2 majori, printre care și al meu’’, a spus Ioan Zapodeanu.

Locuința lui Zapodeanu a fost percheziționată de DIICOT dar la domiciliul acestuia nu au fost găsite droguri. Raportat de lichiditățile disponibile în conturile bancare, Ioan Zapodeanu este cel mai bogat ieșean, averea acestuia depășind 100 milioane euro. Ceilalți afaceriști care l-ar putea depăși au banii investiți în afaceri imobiliare.

Percheziții DIICOT la locuința latifundiarului Zapodeanu. Fiul milionarului, arestat pentru trafic de droguri

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.